Vijesti / Sport

nk varteks

Varteks u subotu na Slobodi dočekuje Koprivnicu: 'Vjerujem da bodovi ostaju kod nas'

Varteks u subotu na Slobodi dočekuje Koprivnicu: 'Vjerujem da bodovi ostaju kod nas'
NK Varteks

Mihael Vlah junak je prošlotjednog susreta, a sada najavljuje nove izazove za Varteks.

Nogometaši Varteksa u subotu počinju 'treći krug' natjecanja u 3. NL Sjever, a nakon dvije trećine nalaze se na trećem mjestu sezone, gdje su proveli i veći dio sezone 2022/23. Lideri su i dalje Radnik i Polet, a iza Varteksa su međimurski Dinamo Domašinec i Rudar iz Murskog Središća.

A nakon prva dva proljetna kola, gdje je Varteks ubilježio tek bod, uslijedile su dvije pobjede, domaća uvjerljiva protiv Podravine te gostujuća, u Virovitici. U pobjedi Varteksa 2:1, na gostovanju na Vegeškoj, oba gola postigao je Mihael Vlah, a ujedno su to i njegovi prvi golovi za Varteks. Malo iznenađenje kada se zna da ja Mihael uglavnom zadužen za čuvanje vlastite mreže.

- Pa i nije prvi puta, zabijao sam već dva gola na utakmii kao stoper, ranije dok sam igrao u Međimurskoj ligi – ističe Mihael Vlah, koji je ovog ljeta stigao iz Mladosti, iz svoje rodne Svete Marije, a od prvih se utakmica nametnuo kao standardni član prve postave Bumbara.

'Dolazak u Varteks bio je pun pogodak'

- Odlično mi je u Varteksu, odlično se radi, klub je posložen, stručni stožer je odličan, viši rang natjecanja mi odlično odgovara. I dečki su me dobro prihvatili, stvarno je dolazak u Varteks bio odličan potez i pun pogodak. Osjećam da sam napredovao u Varteksu – ističe Mihael.

Prve nogometne korake napravio je u Svetoj Mariji, potom se nogometno 'školovao' i u Međimurju, da bi se potom ponovno vratio u rodnu Svetu Mariju, u Mladost. A odmah je i započeo raditi, tako da uz nogometnu karijeru ima već i šest godina radnog staža, a zasad uspješno povezuje posao i treninge te utakmice.

- Eto, uspijevam sve povezati, vrlo zanimljivo je da sam sada u Varteksu među najstarijima s 24 godine, dok sam ranije bio među najmlađima. Ali i to je odlična stvar, jer stariji mogu i učiti od mlađih – ističe Vlah.

Obrana Varteks ove godina igra na solidnoj razini, a najčešće je na stoperskim pozicijama Mihael 'partner' s Jurom Kosom, i tandem Kos-Vlah najčvršća je karika Varteksa.

- Baš se dobro nadopunjujemo, ja i Jura, obojica smo čvrsti i mislim da smo dobri u skok igri. Odlično se slažemo na terenu, trudimo se dati sigurnost cijeloj ekipi – ističe Vlah.

Jedina stvar je što možda malo nedostaje širine u igračkom kadru, jer je prvo nedostajao Noa Lukačić radi kartona, pa se sada ozlijedio, pa je malo u posljednjoj liniji igrao Kukec, a sada protiv Virovitice i Romario Matova. No njega nema protiv Koprivnice, radi kartona, a Lukačić još nije spreman.

'Cijenimo Koprivnicu, ali mi smo ipak favoriti, što moramo pokazati na terenu'

- Tko god zaigrao, sigurno ćemo se nekako pokrpati, šteta da nemamo šansu da igramo standardnom u istom sastavu, ali uvježbavamo razne kombinacije, i siguran sam da nećemo razočarati – tvrdi Vlah.

U subotu stiže Koprivnica, koja je u posljednjem kolu iznenadila u Svetom Martinu, pobijedivši Polet.

- Ma dobro, nema to veze, mi se moramo orijentirati na našu igru, mislim da se u ligi ne trebamo nikoga bojati, što smo i potvrdili više puta u sezoni. Cijenimo Koprivnicu, oni se bore za bodove za opstanak u ligi, ali ovog puta ćemo potvrditi ulogu favorita, i vjerujem da bodovi ostaju u Varaždinu – rekao je Mihael Vlah.

Utakmica protiv Koprivnice igra se u subotu u 16:30 sati, a u klubu pozivaju sve da im se pridruže na utakmici, i podrže ih u jurišu na treći uzastopnu pobjedu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video