Vijesti / Sport

vaterpolo

Hrvatski U15 vaterpolisti zlatni na Uskršnjem kupu u Varaždinu

Hrvatski U15 vaterpolisti zlatni na Uskršnjem kupu u Varaždinu
HVS

Bravo!

Veličanstvenim preokretom, te pobjedom u finalu protiv Crne Gore 11:7 (0:3, 4:2, 4:0, 3.2), hrvatska reprezentacija do 15 godina koju vodi trener Bruno Sabioni osvojila je prvo mjesto i pokal namijenjen pobjedniku na Uskršnjem turniru u Varaždinu, a koji se igrao od četvrtka, 6. travnja.

Početak utakmice nije naviještao takav epilog. Dapače, Crna Gora je prvu četvrtinu riješila u svoju korist, a početkom druge četvrtine suparnik je vodio čak 4:0. Naši su mladići u tom razdoblju imali osim obrambenih problema, podosta poteškoća i u napadu, posebno s igračem više. Međutim, bilo je jednako tako izvjesno da takvo stanje ne može potrajati vječnost, a posebno nakon sjajno odigranih dotadašnjih utakmica na varaždinskom turniru na kojem je Hrvatska bila jedina neporažena momčad. I tada je počelo…

Veličanstvenim povratkom, naši su mladići počeli rapidno smanjivati prednost suparnika. Odličnom obranom, te napadom koji je profunkcionirao Hrvatska je već do samo minutu prije kraja druge četvrtine u potpunosti dostigla prednost Crnogoraca i poravnala na 4:4. Strijelci su u tom razdoblju bili Nikola Dragaš 2, Mihael Mladineo i Luka Sever. Ipak, na poluvrijeme se još otišlo s prednošću Crne Gore 5:4 nakon gola Durutovića.

Treća četvrtina je bilo razdoblje potpunog preokreta. Dominik Beljan, Toni Galušić, Nardo Dragaš i Petar Erenda ‘izrešetali’ su suparnikovu mrežu, te je Hrvatska povela čak 8:5! S druge strane, naši su mladići blokirali prilaze hrvatskom golu, ‘zaključali’ vrata, te vratar Nikola Batoš nije primio gol punih 14 minuta!

Nisu se tu zaustavili igrači trenera Sabionija. U zadnjoj je četvrtini nastavljena golijada Hrvata s novim pogocima Narde Dragaša i Roka Čoge Šterle za 10:5! Tri i pol minute prije kraja utakmice bilo je potpuno jasno da pobjednički trofej ostaje u Hrvatskoj. Zadnji gol za Hrvatsku postigao je Roko Čoga Šterle.

Za najboljeg igrača Uskršnjeg turnira u Varaždinu proglašen je vratar hrvatske reprezentacije, Nikola Batoš.

U utakmici za treće mjesto, Srbija je svladala Italiju 11:6 (1:2, 1:2, 6:1, 3:1).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video