Vijesti / Sport

općina maruševec

Nastavljaju se ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Općine Maruševec

Nastavljaju se ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Općine Maruševec
Općina Maruševec

Županijski nogometni savez Varaždin nogometnom klubu Omladinac iz Jurketinca odobrio je sredstva za obnovu klupskih prostorija – svlačionica.

Županijski nogometni savez Varaždin nogometnom klubu Omladinac iz Jurketinca odobrio je sredstva za obnovu klupskih prostorija – svlačionica.

Radi se projektu za koji će Općina Maruševec i ŽNS Varaždin uložiti financijska sredstva i poboljšati sportsku infrastrukturu kroz adaptaciju svlačionica NK Omladinac Jurketinec što uključuje zamjenu postojećih vodovodnih instalacija, skidanje starih i postavljanje novih keramičkih pločica te vodonepropusni premaz te uređenje zidova.

Projektni prijedlog su Nogometni klub Omladinac i Općina Maruševec prošle godine prijavili na natječaj Županijskog nogometnog saveza Varaždin, u vrijednosti preko 11.500 eura, te je nakon toga ŽNS Varaždin donio odluku o sufinanciranju radova u visini 4 tisuće eura, dok će razliku iznosa pokriti Općina Maruševec.

- Drago mi je što je potrebne investicije u sportsku infrastrukturu na području Općine Maruševec prepoznao i Županijski nogometni savez Varaždin te ih u zadnjih godinu dana podržao s gotovo 10 tisuća eura. Naši klubovi NK Omladinac i ŠNK Rudar 47 natječu se u 3. Županijskoj nogometnoj ligi Varaždin, nalaze se u gornjem dijelu tablice i teže prema što boljem plasmanu kroz svoje rezultate i redovite treninge. Tako i Općina Maruševec teži prema što boljoj opremljenosti klubova te ulaže u sportsku infrastrukturu da bi sportašima, a poglavito mlađoj populaciji osigurala što bolje uvjete za bavljenje sportom, ističe načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim za NK Omladinac, Županijski nogometni savez Varaždin prošle je godine dodijelio sredstva i ŠNK Rudar 47 iz Donjeg Ladanja, za postavljanje rasvjete na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju u visini od 40 tisuća kuna. Kao partner na projektu koji je realiziran u prosincu prošle godine, Općina Maruševec je financirala radove iskopa rova, nabavu i postavu betonskih stupova te sufinancirala nabavu rasvjete igrališta ŠNK Rudar 47 s preko 108 tisuća kuna.

Također, Općina Maruševec je 2019. godine na nogometnom igralištu u Jurketincu postavila učinkovitu LED rasvjetu i sportsku opremu, a usporedno s tim rekonstruirala i opremila nogometno igralište u Donjem Ladanju. Nakon toga, rekonstruirana je i energetski obnovljena zgrada kluba u Donjem Ladanju da bi krajem prošle godine, u povodu 75. obljetnice postojanja nogometnog kluba ŠNK Rudar 47 na igralištu zasjala učinkovita LED rasvjeta.

Navedenim projektima Općina Maruševec u suradnji sa Županijskim nogometnim savezom Varaždin omogućuje što većem broju djece i mladih sportaša bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću, više puta tjedno, koja će pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje športom.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video