Vijesti / Sport

'POBJEDA NIJE SVE, TO JE JEDINA STVAR'

LEGENDE Bivši igrač Varteksa Mesud Duraković dobio 'mural' u rodnom Bugojnu

LEGENDE Bivši igrač Varteksa Mesud Duraković dobio 'mural' u rodnom Bugojnu

Mesud Duraković, u Bugojnu poznatiji pod nadimkom 'Meka', je ponikao u dresu bugojanske Iskre u kojoj je završio svoju karijeru, a najveće domete ostvario je u dresu Varteksa.

 

Iako je za Varteks igrao tek četiri sezone, Mesud Duraković je neusmnjivo jedna od legendi NK Varteksa. Od te četiri sezone, od toga su možda dvije jedne od najsjajnijih u klupskoj povijesti. Ona 1993/94, pod Ivankovićem, kada se Varteks do 'slučaja Burilo' borio za čak dva trofeja, te dvije sezone kasnije, pod Bonačićem, kada je prije zadnjeg kola i gostovanja u Splitu bio na prvom mjestu tablice.

Mesud Duraković, popularni Dure, ima samo 88 ligaških utakmica za Varteks, a s obzirom da je bio 'čist ko' Vrbas (nekad)', i 'srčan ko' Bosna (nekad)', osvojio je i srca varaždinskih navijača.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>> OTIŠAO JE DURE Ovo je priča o legendarnom igraču Varteksa <<

Ovaj stasiti i osebujni Bosanac preminuo je prošle godine, 2. rujna, od prošle godine, u rujnu, iznenada od srčanog udara, u rodnom Bugojnu.

U čast ovom nogometašu, koji je igrao i za reprezenaciju Bosne i Hercegovine, na stadionu Jaklić u Bugojnu oslikan je mural. Na muralu uz njegov lik ispisana je i poruka:  'Pobjeda nije sve, to je jedina stvar.'

Mesud Duraković, u Bugojnu poznatiji pod nadimkom 'Meka', je ponikao u dresu bugojanske Iskre u kojoj je završio svoju karijeru, te je u ovom klubu radio i kao trener.

Mural je dizajnirao i nacrtao Semir Velić, zajedno sa članovima porodice nedavno preminulog Durakovića.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video