Vijesti / Sport

U NAPETOJ ZAVRŠNICI

REMI Nogometaši Varaždina nisu uspjeli preskočiti Osijek: Protiv Istre odigrali susret bez golova

REMI Nogometaši Varaždina nisu uspjeli preskočiti Osijek: Protiv Istre odigrali susret bez golova
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Imali su domaći nogometaši posljednjih 15 minuta igrača više, ali nisu uspjeli zabiti gol i uzeti sva tri boda.

Iako je već nekoliko puta stizala prilika da nogometaši Varaždina zasjednu na treće  mjesto barem nakratko, to se nije dogodilo ni ovaj put. Skoro 1500 gledatelja na tribinama stadiona Varteksa danas je ostalo bez golova te su gledali utakmicu protiv Istre 1961 koja je završila 0:0

KLIKOM PO TRIBINI Varaždin propustio doći do trećeg mjesta protiv Istre

Bolje su gosti otvorili susret te su već u petoj minuti mogli zaprijetiti preko Boultama, ali srećom je on izgubio ravnotežu u ključnom trenutku. Nije to dugo trajalo jer su se tad već probudili i domaći te su u 11. minuti dobili penal nakon što je neoprezni Boultam po nogama udario Stanića, a sudac Bebek je pokazao na bijelu točku.

Uzeo je loptu Tonio Teklić, a pregledavala se snimka u kojoj je Puclin dva puta 'prodao tunel' gostima, ali sve je to palo u vodu jer je upravo spomenuti veznjak na početku akcije bio u zaleđu. Imao je Bakrar priliku u 33. minuti kad je opalio lijevom nogom, ali obranio je to Zelenika

Nadmudrivale su se trupe Marija Kovačevića i Gonzala Garcije, ali se rezultat nije mijenjao do poluvremena. U nastavku je Drožđek prvi požutio nakon što je nezgodno nagazio Majkića, a u 53. minuti su nakon ruke u šesnaestercu gosti tražili penal, no nisu ga dobili. 

Imali su i domaći što za reći kad je u 62. minuti Brodić bio u jako dobroj prilici nakon proigravanja Teklića, ali lijevom je nogom pucao napadač Varaždina i lopta je otišla pokraj gola. U potpunosti su varaždinski nogometaši preuzeli inicijativu, a prečku je iz kornera u 68. minuti pogodio Drožđek.

Znao je Kovačević da ima veliku priliku za tri boda kad je u 76. minuti drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton dobio Moldavac Iovu. Bacio je trener varaždinske momčadi sve karte u napad u posljednjih 10 minuta utakmice. A mladi Banovec je morao izaći iz igre zbog ozljede samo par minuta nakon što je ušao u igru.

Ali do kraja susreta nisu uspjeli domaći nogometaši zaprijetiti Majkiću te se Puljani kući vraćaju s bodom.

NK Varaždin - NK Istra 1961 (0:0)

Gledatelja:1494
Suci: Ivan Bebek (Rijeka) - Jerko Crnčić (Vrbovec), Željko Bućar (Dugo Selo); VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb)
Žuti kartoni: Varaždin - Drožđek (51'), Jelenić (90'+1')
            Istra 1961 - Iovu (45', 76')
Crveni karton: Iovu (76')

NK Varaždin (4-3-3)

Zelenika (c) - Stanić, Pëllumbi, Jelenić, Urata - Puclin (82' Banovec - 86' Belcar), Elezi (61' Pilj), Teklić - Šego (61' Mitrovski), Brodić, Drožđek (82' Domjanić)

Trener: Mario Kovačević

NK Istra 1961 (4-3-3)

Majkić - Hujber, Galilea (c), Iovu, Marin - Mlinar, Petrušenko, Caseres - Kadušić (78' Matheus), Bakrar (88' Mahmoud), Boultam (65' Lisica)

Trener: Gonzalo Garcia

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video