Vijesti / Sport

ATLETIKA

Klara Koščak postavila novi juniorski rekord u utrci na 300 metara

Klara Koščak postavila novi juniorski rekord u utrci na 300 metara
Agencija VLM

Osim toga, Klara je pobijedila i u utrci na 100 m prepone. Jana Koščak bila je druga u skoku u vis.

Proteklog vikenda u Zagrebu je održan 10. Agramov miting. Postavljeno je dosta novih osobnih rekorda, a srušena su i tri hrvatska rekorda.

Jedan od njih postavila je Klara Koščak, članica AK Sloboda Varaždin. Ona je pobijedila u utrci na 300 metara i postavila novi juniorski rekord s rezultatom 38,57. Klara je pobijedila i na 100 m prepone s rezultatom 13,50, što je samo dvije stotinke slabije od njenog osobnog rekorda.

Na 10000 m hodanje, izvijestio je Hrvatski atletski savez, slavio je Bruno Erent (AK Agram) s novim seniorskim hrvatskim rekordom u vremenu 44:09,51. U istoj utrci, drugo mjesto je osvojio Edmond Dobruna (AK Agram) koji je, također, postavio novi hrvatski rekord ali u juniorskoj kategoriji s rezultatom 46:19,32.

Najvrjedniji rezultat natjecanja ostvario je Matevž Šušteršić (SLO), pobjednik na 200 m s rezultatom 20,65. Najbolji rezultat od domaćih predstavnika postigao je Marko Čeko (AK Sveti Ante) pobijedivši u skoku u dalj s rezultatom 7,80 m.

Kod žena je najvrjedniji rezultat ostvarila Angelina Topić (SRB) u skoku u dalj s rezultatom 6,54 m. Pobjednik memorijalne discipline, skoka u vis, bio je Marko Šuković (BiH) preskočivši visinu od 2,10 m.

Od ostalih rezultata vrijedi spomenuti pobjednicu u bacanju kladiva Rosu Rodrigez (VEN) s rezultatom 71,45 m, pobjednicu u skoku u vis Saru Aščić s novim osobnim rekordom od 1,85 m, te Janu Koščak (AK Sloboda Varaždin) i Moniku Podlogar (SLO) koje su podijelile drugo mjesto u istoj disciplini s rezultatom 1,82 m. Pobjednici na 400 m također su istrčali nove osobne rekorde. U muškoj konkurenciji slavio je Marko Orešković (AK Agram) s 46,80, a kod žena je pobjedu odnijela Nina Vuković s rezultatom 54,73.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.