Vijesti / Sport

Zadnje kolo HNL-a

Lokomotiva genijalno najavila susret u baroknom gradu: Varaždin igra za bolju poziciju, novce i prestiž

Lokomotiva genijalno najavila susret u baroknom gradu: Varaždin igra za bolju poziciju, novce i prestiž

Vrijeme je za posljednju utakmicu sezone.

NK Lokomotiva već nekoliko sezona vrlo je aktivna na nekoliko društvenih mreža, prvenstveno na Twitteru gdje nerijetko odgovaraju drugim klubovima i korisnicima, a imaju što pokazati i u domeni dizajna. Za svaku utakmicu izrade zasebnu grafiku, a s obzirom da je na redu zadnje kolo ove sezone, ni ovaj put nije izostala počast gradu u kojem gostuju.

Utakmica Varaždina i Lokomotive odigrat će se u petak, 26. svibnja u 18 sati na stadionu Varteks, a obje momčadi svoj status su riješile. Varaždin je u prošlom kolu izgubio sve nade za europska natjecanja izgubivši u Velikoj Gorici od Gorice s 5:2, a Lokomotiva je europska nadanja ugasila Istri 1961 koja je još jedina imala šanse protiv Rijeke i Osijeka.

Varaždin tako sada igra za peto mjesto. Do njega će doći bodom ili pobjedom protiv Lokomotive, a porazom Istre protiv Slavena u subotu. Varaždin s Lokomotivom ove sezone ima omjer od jedne pobjede i dva izjednačena rezultata. Varaždin je minimalno pobijedio Lokose (2:1) pa ne bi bilo dobro da na domaćem terenu izgube s više od jednog gola razlike jer bi ih u tom slučaju Lokomotiva prestigla na ljestvici, iako bi imali isti broj bodova. Ni gol razlika ne ide u prilog Varaždinu jer su na -10, dok je Lokomotiva na -5.

U svakom slučaju, Varaždinu treba bilo kakav bod da sačuva šesto mjesto, a kasnije će rezultat Istre i Slavena odrediti nalaze li se na petom, šestom ili sedmom mjestu na kraju sezone. Cijelu situaciju gleda i Slaven koji bi pobjedom nad Istrom došao na isti broj bodova kao i Varaždin, ali s boljim međusobnom omjerom u ovoj sezoni (dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz). Naravno, to bi se dogodilo u slučaju poraza Varaždina u susretu protiv Lokomotive.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video