Vijesti / Sport

TK Marathon 95

Vikend za pamćenje Trkačkog kluba Marathon 95

Vikend za pamćenje Trkačkog kluba Marathon 95
TK Marathon 95

Pobjeda Jasmine Ilijaš na maratonu u Radencima i Nevena Jurkovića na polumaratonu u Koprivnici.

Vatromet je počeo u jutarnjim satima u Radencima u susjednoj Sloveniji na 41. maratonu „Treh src“, gdje je Jasmina Ilijaš ostvarila novu pobjedu na maratonu, po veoma teškim uvjetima (sparno i vruće) s odličnim vremenom od 3:00:32 i tako nastavila uspješan niz pobjeda ove godine.

Ta odlične vijesti i rezultate pobrinule su se i ostali članovi TK Marathon 95 koji su sudjelovali na toj utrci. Tako su ženskoj konkurenciji nastupili: Perica Kaniški koja je osvojila 9.mjesto ukupno kod žena i 2. mjesto u kategoriji ŽD, iza nje je u cilj ušla Danijela Kaniški kao 10. ukupno i 1. u kategoriji ŽB

U maratonskoj utrci kod muških Goran Pongračić osvaja 19.mjesto i 2. mjesto u kategoriji MF.

TK Marathon 95 imao je i predstavnike u ostalim utrkama, tako je Saša Moslavac bio 136. ukupno na polumaratonu, dok su u utrci na 10 kilometara nastupili još i Ivan Čorba kao 15. u ukupnom poretku kod muškaraca i Lidija Lončarić kao 57. u poretku žena.

Kasnije u popodnevnim satima u Koprivnici se održao 4. „Koprivnički polumaraton“ na kojem je klub ostvario zapažene rezultate. Za vijest dana se pobrinuo Neven Jurković koji je s vremenom od 1:21:10 pobijedio u utrci polumaratona u isto tako prilično neugodnim vremenskim uvjetima. Za odličnu vijest pobrinula se i Iris Jambrešić koja je osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku kod žena s istrčanim osobnim rekordom od 1:41:42.

Ostali su isto tako bili odlični i donijeli klubu hrpu medalja. Mladen Fijok osvojio je 13. mjesto ukupno i bio 3. u kat. M40, Mario Pongračić bio je 18. i 2. u kat. M45, 44. mjesto osvojio je Vedran Veršić , dok je naš mladić Jakov Klapež bio 69.ukupno i 2. u kat.M70. Na polumaratonu još je u konkurenciji žena nastupila Ana Pavčec i u povratničkom nastupu osvojla 4. mjesto ukupno i 1. mjesto u kat. Ž40.

Bilo je predstavnika TK Marathona 95 i na utrci građana u dužini od 5 kilometra gdje je Anja Jambrešić zauzela 2. mjesto u ukupnom poretku kod žena , a za dobro raspoloženje pobrinule su se 85. Danijela Kaniški i 86. Lidija Lončarić koje su nakon nastupa u Radencima uspjele stići još i na utrku u Koprivnicu.

U međuvremenu na Dravi pomogli su u organizaciji jedne humanitarne utrke pod nazivom „Zasvijetli za druge“ gdje su studentima s FOI-a pomogli da odrade utrku, na utrci koja je prošla u odličnom raspoloženju uz puno pozitivnih vibracija nastupilo je u dvije discipline 2,5 km i 6,25 km preko 130 trkača, većinom studenata. Treba napomenuti da je sav prihod sa utrke doniran Udruzi slijepih Međimurske županije. 

U nedjelju su nastupili samo na jednoj utrci u Orehovici „Krug po Revici“ u dužini od 6 km gdje su ih zastupali Alen Škvorc koji je zauzeo 28. mjesto i Mladen Stecević koji je bio 33.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.