Vijesti / Sport

NOGOMET

Varteks se pobjedom nad Podravinom oprostio od domaće publike

Varteks se pobjedom nad Podravinom oprostio od domaće publike
NK Varteks

Sve je riješeno u prvom poluvremenu...

U županijski derbi Varteks i Podravina su ušli s različitih pozicija na tablici, Bumbari su bili sigurni treći, a Podravina se grčevito bori za ostanak u ligi. Nakon subotnje utakmice, tako će i dalje ostati, jer je Varteks stigao do sva tri boda, upisao i četvrtu uzastopnu pobjedu, oprostivši se pobjedom od domaćih navijača.

Prema najavama, Varteks je krenuo u najjačem mogućem sastavu, bez kalkuliranja, jedino je na vratima je Kanižaja, koji je branio posljednja tri susreta, odmijenio još jedan mladi vratar Goran Vaupotić, koji još nema ni 17 godina, tako da je i on upisao prve službene seniorske minute. Rupu u obrani nakon ozljede Kosa, pokrpao je, po običaju Romario Matova, sjajna prinova s polusezone, koji je cijelo proljeće među najboljim Bumbarima.

Varteks je krenuo agresivno u utakmicu, imao podosta dobrih situacija, no mreže su mirovale na samom početku susreta. Prvu veliku prigodu imaju gosti, kada udarac Zadravca mladi vratar Vaupotić odlično brani.

A onda u 22. minuti i vodstvo Bumbara. Odlično loptu odnosi Romario Matova, prolazi par igrača i biva rušen na rubu kaznenog prosotora. Zalet za slobodni udarac uzima Vartkesova 'desetka' Ivan Dolovski i pogađa u donji kut mreže gostiju. Majstorski pogodak sjajnog mladog veznjaka, koji se također pokazao kao vrhunsko pojačanje ovog proljeća. 

Ipak, slavlje domaćina nije dugo trajalo, odnosno, dok se još slavio pogodak, gosti koriste neopreznost igrača Varteksa, loptu je u kaznenom prostoru primio David Šmrček i pogodio za izjednačenje.

Varteks je igrao vrlo angažirano, a niti Podravina se nije predavala. Utakmica niti približno nije nalikovala na posljednju, u kojoj je Varteks 'pregazio' ludbreške 'Bluze'.

Na samom kraju poluvremena Varteks stiže i do vodstva. Bumbari su sve više stiskali gol Podravine, a nakon jedne dugačke akcije, Jakupak ubacuje u sredinu gdje je na pravom mjestu prvi strijelac Varteksa Dejan Glavica te glavom pogađa za 2:1.

Igrala se 43. minuta, a Podravina je ponovno mogla poravnati samo minutu kasnije, ali udarac Sambolca Vaupotić brani.

Bila je to jedno prilično rastrgano poluvrijeme, u kojem je Varteks ipak s prednošću 2:1 otišao na odmor.

U nastavku igre gledamo sličan scenario, bez puno izglednih prigoda na obje strane, ali uz veliko htijenje i borbu. Prvu izglednu prigodu bilježi Podravina u 62. minuti, kada Zadravec pokušava, ali Vaupotić ponovno brani.

Kako je utakmica odmicala kraju, Varteks je igrao sve bolje, a snaga je sve više kopnila kod gostiju. U 74. minuti odlična prigoda za Bumbare. Ponovno je potegnuo Zimbabveanac u redovima Bumbara, Matova, sam stvorio prigodu, nesebično dodao za Pukšeca, koji puca malo pored gola.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, Varteks je unatoč rastrganoj igri, stigao do sva tri boda.

- Rastrgana i teška utakmica, mi smo pokušavali, ali na kraju Varteks osvaja tri boda. Bili su bolji točno za taj jedan gol danas, čestitam im. Mi sad imamo i uzvrat kupa, moramo pripremiti ekipu za tu utakmicu – istaknuo je trener Podravine, Matija Kristić.

Varteks je tako stigao do četvrte pobjede u nizu, treće otkad je v.d. trener Marko Trojak.

- Bila je danas teška utakmica, ali igrači su sve ispoštovali, čestitam svim igračima. Osvojili smo treće mjesto, čestitam i bivšem treneru Goričancu, koji je odradio većinu sezone, kao i Upravi kluba, mislim da je ovo veliki uspjeh – zaključio je Marko Trojak, trener NK Varteksa.

Nakon utakmice, pozdrav i ovacije sa tribina, radi truda i zalaganja, u prvom redu, kao i za cijelu sezonu, u kojoj je Varteks završio na sigurnom trećem mjestu. U posljednjem kolu Bumbari putuju u Virje, dok će Podravina igrati kod kuće s Dinamom Domašinec.

Varteks – Podravina 2:1 (2:1)

Stadion Sloboda. Gledatelja: 150. Suci: Klobučarić (Vučetinec), Gašparić (Virovitica), Loparac (Sladojevci).

Strijelci: 1:0 Dolovski (22), 1:1 Šmrček (23), 2:1 Glavica (40).

Varteks – Vaupotić, Vlah, Lukačić, Matova, Stojko, Mikičić (od 86. Vajagić), Kukec, Jakupak (od 46. Horaček), Dolovski, Glavica (od 90. Anđelković), Premužić (od 62. Pukšec). Trener: Marko Trojak.

Podravina – Kovačić, Havaić, Kudumija, Banec, Grđan, Sabol (of 67. Dumbović), Sambolec, Zadravec, Bačani, Šmrček, Tropšek (od 67. Štefanec). Trener: Matija Kristić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video