Vijesti / Sport

kuglanje

Hrvatske kuglačice u varaždinskoj Areni osvojile svjetsko zlato

Hrvatske kuglačice u varaždinskoj Areni osvojile svjetsko zlato
Ilustracija

Ovo je Hrvatskoj treće ekipno zlato u povijesti svjetskih prvenstava.

Kuglačice Hrvatske osvojile su zlato na svjetskom ekipnom prvenstvu koje je jučer završilo u varaždinskoj Areni. Pobijedili smo u finalu Austriju sa  7:1 a sve je bilo jasno  nakon nastupa prve tri igračice gdje smo poveli sa 5:0 i imali smo nevjerojatnih 181 više srušenih čunjeva. Sve tri naše prve igračice ostvarile su pobjedu – Valentina Gal (628 srušenih čunjeva), Matea Juričić (647) i Nataša Ravnić.

- Znao sam nakon pobjede u polufinalu nad Njemačkom da ćemo uvjerljivo i lagano osvojiti zlato. Moje prognoze pokazale su se točnima. Protiv Njemačke smo odigrali i taktički dobro. Ne, nisam mijenjao dvije igračice zato što su slabije igrale u drugom bloku. Sve je to bio dio taktike – rekao je Tonči Mikac, izbornik ženske reprezentacije Hrvatske.

U drugom bloku protiv Austrije pobjede su još ostvarile Amel Nicol Imširović (607), trojka Bacan, Pavlić, Sedlar (567), dok je jedini poraz upisala Vanesa Bogdanović (583). Sve naše reprezentativke, osim Sedlar koja je u Njemačkoj,  igraju u domaćoj ligi – Imširović je u Kustošiji, Gal, Pavlić i Bogdanović u Mlaki, Juričić u Rijeci, Bacan i Polanščak u Zagrebu, te Pejak u Sisciji.

Ovo je Hrvatskoj treće ekipno zlato u povijesti svjetskih prvenstava. Po broju zlatnih medalja dostigli smo Njemačku. Kuglači su osvojili broncu pa je Hrvatska trenutno na 13 osvojenih medalja, odnosno četvrti smo na ljestvici najuspješnijih zemalja kada je riječ o svjetskim ekipnim prvenstvima.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video