Vijesti / Sport

Klub za navijače

Prije 12 godina osnovan je NK Varteks: 'Vrijeme će pokazati je li naša ideja bila ispravna ili ne'

Prije 12 godina osnovan je NK Varteks: 'Vrijeme će pokazati je li naša ideja bila ispravna ili ne'
White Stones

'Iako klub nije na mjestu na kojem bi svi mi željeli da bude, moramo se staviti u realne okvire', poručuju navijači, vjerni White Stonesi.

Na današnji dan prije 12 godina navijači su osnovali Nogometni klub Varteks - osnivačka skupština u pivnici Kahli beer sada je već povijesna. Navijači, većinom pripadnici White Stonesa, dali su iskru i zapalili plamen koji traje još i danas. 

Varteks se natječe u 3. Nogometnoj ligi Sjever te će sezonu okončati na trećem mjestu. Tako već 12 sezona - od najnižih liga pa do onih trećeligaških terena, nogometaši Varteksa imaju konstantnu podršku navijača koji slijede klub gdje god išao. 

Glasna podrška s tribina, uz igralište, ogradu popračena je često uz 'dimne', baklje i strobove, zastave, šalove, koreografije i transparente - sve ono što čini jednu udrugu navijača koji bez obzira na rezultat prate svoj klub. Prošle godine Varteks je osvojio i svoj prvi trofej - Županijski kup. 

Priopćenje White Stonesa vezano uz godišnjicu osnivanja kluba prenosimo u cijelosti. 

- Na današnji dan osnovali smo NK Varteks! Prije točno 12 godina odlučili smo da je sljedeći korak u borbi za povratak imena Varteks - osnivanje kluba pod tim imenom.
Grupa od 60-ak White Stonesa i ostalih navijača Varteksa nakon nepunih godinu dana od promjene imena starog prvoligaša na osnivačkoj skupštini 29. svibnja 2011. vratila je legendarno ime iz ropotarnice povijesti.

Nit vodilja je bila i ostala očuvanje tradicije imena pod kojim je naš najdraži barokni grad doživio najljepše uspomene i sjećanja te najveće sportske uspjehe.
Ove sezone klub će završiti na 3. mjestu u 3. Nogometnoj ligi Sjever što će mu biti najbolji plasman do sad. Također, unatoč svemu klub je još uvijek stopostotno vlasništvo White Stonesa i svih ostalih navijača Varteksa te nikakav privatni kapital ne stoji iza njega nego isključivo volonterstvo i angažman navijača.

Zaključno, iako klub nije na mjestu na kojem bi svi mi željeli da bude, moramo se staviti u realne okvire. Vrijeme će pokazati da li je naša ideja bila ispravna ili ne, realnost ili utopija. Ono što je bitno da u toj ideji nikad nismo i nećemo ni milimetar odstupiti od temeljnih ljudskih vrednota i moralnih načela, što nažalost u današnjem svijetu gotovo da više ne postoji - napisali su White Stonesi. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video