Vijesti / Sport

Hrvatska nogometna liga

Varaždin je od TV prava zaradio lijepe novce, a klub je i peti po posjećenosti

Varaždin je od TV prava zaradio lijepe novce, a klub je i peti po posjećenosti
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Varaždin je plasmanom na šestu poziciju zaradio i poprilične novce od TV prava, za razliku od prijašnjih godina.

Varaždin će i sljedeće sezone igrati najelitnije hrvatsko nogometno natjecanje – HNL. Varaždinski prvoligaš završio je sezonu na šestom mjestu, s istim brojem bodova (46) koje ima i Istra 1961 na petom, a Europa je pobjegla tek za tri boda.

Osim te satisfakcije i činjenice da su Fran Brodić i Tonio Teklić bili jedni od najistaknutijih igrača cijele lige, Varaždin je plasmanom na šestu poziciju zaradio i poprilične novce od TV prava, za razliku od prijašnjih godina.

Kako je iznijela ekipa iz podcasta Utakmica po utakmicu, raspodjela novca od TV prava ide logičnim slijedom. Prvak dobiva najviše, a prema dolje se cifre smanjuju. Tako je Dinamo, na primjer, zaradio 1.231.667 eura, a drugoplasirani Hajduk 1.141.416 eura.

Varaždin je za šestu poziciju dobio 870.661 euro, što je 45 tisuća eura manje od Istre koja je jedno mjesto iznad, ali i 45 tisuća više nego što je dobila sedmoplasirana Lokomotiva.

Ni među posjećenosti Varaždin ne stoji loše, štoviše, bolji je nego rezultatskim plasmanom u HNL-u. Varaždinski Gradski stadion pohodilo je protekle sezone 107.898 gledatelja, što je prosjek od 2.997 po utakmici. Prosječno je kod kuće Varaždin gledalo 2.978 gledatelja, a u gostima 3.016.

Vodeći je uvjerljivo Hajduk s ukupnom brojkom od 379.097 gledatelja, dok je njih na Poljudu prosječno gledalo 15.345 gledatelja. U gostima je najbolji Dinamo. Prvaka je u gostima prosječno gledalo 7.670 gledatelja, a kod kuće 6.060.

Top 5 posjeta zaključuju još Rijeka na trećem i Osijek na četvrtom mjestu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.