Vijesti / Sport

3. NL Sjever

Varteksov Romario Matova najavio posljednju utakmicu: 'Sezonu želimo završiti u stilu - pobjedom'

Varteksov Romario Matova najavio posljednju utakmicu: 'Sezonu želimo završiti u stilu - pobjedom'
NK Varteks

Sezona za NK Varteks dolazi svojem kraju, a treće mjesto je osigurano.

Posljednje kolo Bumbarima donosi subotnji ogled u Virju, s ekipom Podravca (17:30 sati) s kojom je i započelo proljeće, a iz stručnog stožer već nekoliko tjedana najavljuju maksimalno ozbiljan završetak sezone. Tako će Bumbari i na putu Virje sa željom za nova tri boda, što bi bila peta pobjeda u nizu, za najbolji mogući završetak sezone.

A prva utakmica protiv Virja ujedno je bila i prva u kojoj je zaigrao Zimbabveanac Romario Matova, i odigrao je sve osim jedne utakmice, i to sve praktički u punoj minutaži, na vrlo visokoj razini.

- Mogu reći da sam zadovoljan, ali također, uvijek ima mjesta za napredak, ne smiješ se nikad zadovoljiti – ističe Romario Matova, koji je u varaždinskom kraju postao Mario, pa ga sigurači često zovu i Marek. Inače, Romario živi u Sračincu, ovdje je zasnovao obitelj, a bavi se i nogometnim suđenjem. 

- Svi su me odlični prihvatili, prezadovoljan sam s klubom, sve je izvanredno. Svi su mi pružili veliku količinu emocija, ljubavi, spontano. Navijači su također odlični, podržavaju klub s velikim emocijama, što je odlična stvar – ističe Romario Matova.

I forma ekipe se nekako polako uspinjala pa se čini kako sezona odmiče, da Bumbari 'ubadaju' sve jače i bolje.

- Imali smo i trenersku promjenu, veliko hvala i bivšem treneru koji je sve postavio na noge, Marko to sada samo nastavlja. Što se tiče rezultata, možda smo mogli biti i malo više gore, ali pokušat ćemo se popraviti iduće sezone. Moramo zapamtiti što je bilo krivo i pokušati to raditi bolje – istaknuo je Matova.

Posljednji protivnik je Podravac, koji se muči u borbi za opstanak, trenutno su dva boda ispred Podravine na pretposljednjem mjestu, a u prvoj proljetnoj utakmici na Slobodi su se prezentirali u vrlo solidnom svijetlu, poveli 1:0, da bi Varteks tek poravnao do kraja utakmice. Ipak, neovisno o toj utakmici, 'Marek' ima jasan recept za pobjedu.

- Ekipa je u odličnom raspoloženju, odličnoj formi nakon posljednjih utakmica, ali moramo i ovoj utakmici pristupiti kao i svima dosad. Sve do kraja moramo odigrati na visokoj razini, da zaključimo sezonu u stilu – tvrdi Varteksov veznjak, koji je ove sezone igrao i bočnog igrača i stopera, s obzirom da je obrana rijetko bila u kompletnom sastavu. I na svakoj poziciji ostavio odličan dojam.

Što se njega tiče, tvrdi da zasad ne razmišlja o idućoj sezoni.

- Razmišljam samo o utakmici koja je prva sljedeća, trenutno me samo zanima o tome kako završiti sezonu pa ću onda razmišljati o nastavku karijere – zaključio je Romario Matova.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.