Vijesti / Sport

NOGOMET

Varteks preokrenuo utakmicu u Virju, sezonu završio pobjedom

Varteks preokrenuo utakmicu u Virju, sezonu završio pobjedom
NK Varteks

Potraga za novim trenerom već je započela...

Peta pobjeda u nizu, za kraj jedne turbulentne, ali odlične sezone. U posljednjem kolu pao je Podravac u Virju, a zanimljivo, s istom ekipom su Bumbari i otvorili proljetni dio sezone.

Igralo se tada na domaćem 'gostovanju' na Slobodi, a Varteks je nakon početnog vodstva uspio tek poravnati do kraja utakmice s 'fenjerašem' Podravcem. Do kraja proljeća potpuno drugačija slika. Četiri prinove su se odlično uklopile u sastav Varteksa, naporan stručni rad je sjedao na svoje, ekipa polako podizala formu, i na samom kraju bila na najvišoj razini spremnosti.

Kao što su i najavili, Bumbari su do kraja odigrali bez kalkuliranja, krenuli s trenutno najjačom mogućom postavom, a na samom početku utakmice doživjeli su hladan tuš, kada je Mihael Vlah pogodio u vlastitu mrežu. Radilo se o jednom ubačaju sa strane, a lopta je pouzdanom braniču prešla 'preko noge' i završila u mreži.

Varteks je bio dominantnija ekipa, od početka do kraja utakmice, ali nisu bili dovoljno konkretni u završnicama akcija.

Stvari su se popravile u tom segmentu u nastavku igre, pa odmah na početku drugog dijela, kada odlični Dolovski u 47. minuti poravnava omjer, nakon još jednog prodora Romarija Matove kroz sredinu. Nedugo potom, i Fran Kukec se upisuje u listu strijelaca te dovodi Bumbare u vodstvo, u 51. minuti.

Varteks je tako poveo, a osim Varaždinaca, tom rezultatu su se veselili i Ludbrežani, jer je 'neporaz' Bumbara, uz njihovu pobjedu kod kuće nad Dinamom, ostavljao Podravinu u ligi, a Podravac 'bacao' na posljednje mjesto.

Do kraja utakmice gledamo sigurnu igru Varteksa, koji nije dopuštao nikakvo iznenađenje. Čvrsto, sigurno i dominantno, domaćin praktično nije ni zaprijetio. U tom stilu, Bumbari su tako dočekali i posljednji sučev zvižduk.

Pred kraj utakmice je u međusobnom naguravanju s protivničkim igračem 'pocrvenio' Vajagić, ali to nije pokvarilo odličan dojam i slavlje Varteksa.

Uz petu pobjedu, veliko slavlje i završetak sezone za - čistu peticu.

- Zahvaljujem se igračima na odličnoj suradnji. Bila mi je čast voditi ovakve karaktere i fantastične igrače. Maksimalno su me ispoštovali i slijedili i hvala im na tome. Čestitke svima na ovom lijepom plasmanu, ostvarili smo obećano - da ćemo do kraja igrat sa najjačim sastavim, ispoštovati prvo sebe, a zatim i sve ostale i najbitnije od svega, sačuvati čist obraz. Čisto obraz i miran san se ne kupuju. Hvala svima - kazao je Marko Trojak, koji je preuzeo ekipu nakon odlaska trenera Goričanca i vodio posljednja četiri gola.
 
Prva ekipa Varteksa će sada na odmor, a sportski segment kluba već je u potrazi za novim trenerom i pripremama za iduću.  

Podravac – Varteks 1:2 (1:0)

Strijelci: 1:0 Vlah (8, autogol), 1:1 Dolovski (47), 1:2 Kukec (51).

Igralište: Sportski park u Virju. Gledatelja: 150. Suci: Ante Vicić (Voćin), Marko Gašparić (Virovitica), Matea Loparac (Sladojevci).

Podravac – Kurtanjek, Šumandl, Gilanj, Drmenčić (od 59. Furmek), Peršinović (od 30. Šignjar), Šokec, Grgić, Rukavina, Muniz Ribeiro (od 59. Cik), Bagavac (od 67. Kušenić), Jozić. Trener: Luka Kozić.

Varteks – Vaupotić, Lukačić, Vlah, Matova, Stojko, Mikičić (od 90. Pukšec), Kukec, Horaček, Dolovski (od 83. Vajagić), Glavica (od 90. Starčević), Premužić (od 46. Anđelković). Trener: Marko Trojak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video