Vijesti / Sport

kvalifikacije za euro

Dalić nakon pobjede i koraka do plasman na Euro: 'Bio sam ljut na poluvremenu'

Dalić nakon pobjede i koraka do plasman na Euro: 'Bio sam ljut na poluvremenu'
Davor Javorovic/Pixsell

Naglasio je da će ključnu utakmicu protiv Armenije zbog ozljede vjerojatno propustiti Sučić, Juranović i Pjaca.

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je pobjedu nad Latvijom (2:0) u Rigi koja je vatrene dovela blizu izravnog plasmana na Europsko prvenstvo.

- Čestitam dečkima na pobjedi. Dobro smo otvorili utakmicu, s puno autoriteta i samopouzdanja. Dali smo brza dva gola i priveli utakmicu kraju. Sada smo došli u situaciju koju smo priželjkivali, da sami ovisimo o sebi.

Hoće li Erlić i Šutalo i dalje biti stoperski par?

- Vidjet ćemo ovisno o razvoju situacije. Gvardiol je igrao lijevog beka, malo je griješio, imao je nekoliko loših dodavanja. Ne bih puno govorio o onome što je bilo - rekao je Dalić pa otkrio:

- Bio sam malo ljutit na poluvremenu. Vodiš 2:0, malo se opustiš i onda možeš primiti i sve zakomplicirati.

- Majer je bio jako dobar, zabio i namjestio gol. Kramarić je zabio, vratio se i dobio ritam. Moramo biti zadovoljni kako je bilo, ali ne uživati u ovome.

Naglasio je da će utakmicu zbog manjih ozljeda vjerojatno propustiti Sučić, Juranović i Pjaca. 

- Doveli smo se u situaciju da uvijek u zadnjem kolu dolazimo u borbu za nešto, to je tradicija. Kada to napravimo u zadnjem kolu, budemo dobri na velikom natjecanju. Neka tako bude i ovaj put. Napeto je, dečki su maksimalno fokusirani. Svjesni su bili ona dva poraza, to nas je stiskalo i bio je jedan grč. Osjetilo se to i u Rigi, treba nam da se vratimo. Jako dugo nismo izgubili dvije utakmice zaredom, sigurno da ima grča i pritiska - rekao je hrvatski izbornik, Zlatko Dalić.

- I Kramariću i Ivanušecu treba minuta. Bili su jako dobri, ali fali im minutaža u klubu. Doći će im to kroz utakmice, zato smo ih držali što duže na terenu. Krama je bio dobar i bit će još bolji u utorak - rekao je izbornik o dvojici igrača koji su se vratili nakon ozljeda.

- U našim rukama je sve. Vidjet ćemo situaciju s Pjacom, na zadnjem treningu osjetio je bol u mišiću, danas će biti na pregledu. Sučić i Juranović su okej, trenirat će danas. Drugih problema nemamo, moramo biti pametni. Velika je i važna utakmica, ne smije biti rizika. Moramo ići sa sto posto spremnim igračima, a to ćemo procijeniti danas. Pjaca, Sučić i Juranović su upitni, pozvali smo Belju. Pletikosa vodi tu komunikaciju. Svaki od nas ima svoj pristup radu. Što se tiče Belje, bio je na pretpozivu, imali smo potrebu za napadačem zbog ozljede Pjace pa smo ga pozvali - rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video