Vijesti / Sport

euro 2024

DAN D ZA VATRENE Ključan dvoboj s Armenijom, Dalić najavio: 'Nećemo raditi velike promjene'

DAN D ZA VATRENE Ključan dvoboj s Armenijom, Dalić najavio: 'Nećemo raditi velike promjene'
Luka Stanzl/Pixsell

Danas se igra posljednja kvalifikacijska utakmica, a hrvatska reprezentacija traži izravan prolazak na Euro u Njemačkoj sljedeće godine.

Hrvatska nogometna reprezentacija na pragu je odlaska na Europsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj 2024. godine. Vatreni su uspješno apsolvirali gostovanje kod Latvije te u slučaju pobjede nad Armenijom na Maksimiru definitivno idu na Euro, ali i u slučaju drugog rezultata nismo bez šanse. 

Ukoliko Wales ne dobije Tursku također idemo na europsku smotru, a ako Velšani slave protiv Turaka mogli bi zauzeti i prvo mjesto u slučaju pobjede protiv Armenaca jer imamo bolji međusobni omjer s Montellinom momčadi. 

- Sretan sam što smo pobijedili Latviju. Sad smo u situaciji da ovisimo o sebi, možemo biti zadovoljni. Jedva čekamo utakmicu. Znamo da moramo biti pravi i da ćemo biti pravi. Ne bi trebalo biti problema, no Armenija je ozbiljna ekipa, što su pokazali. Neće biti lako. Njima utakmica ništa ne znači, ali to može biti klopka jer iigraju bez presinga. Ako uđemo o utakmicu kao s Latvijom, ne moramo se bojati - rekao je Lovro Majer, veznjak Wolfsburga u najavi. 

Izbornik Dalić kazao je da neće raditi velike promjene u odnosu na susret s Latvijom. 

- Pjaca neće biti u kadru, osjetio je mišić, još ga osjeća, nećemo riskirati. Juranović i Sučić će biti u kadru, trenirali su bez problema, ali rizik je odmah ubaciti ih u momčad, velika je utakmica i rizik, bit će na klupi. Nećemo raditi velike promjene, nema potrebe, ako minimalne, to iz taktičkih razloga, a ne zato što sam nezadovoljan - otkrio je Dalić zdravstveno stanje vatrenih. 

Susret počinje u 20:45 sati, Maksimir je rasprodan, a izravan prijenos bit će na Novoj TV. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video