Vijesti / Sport

gimnastika

Gimnastičari VI. osnovne škole Varaždin osvojili treće mjesto na Državnom prvenstvu u Osijeku

Gimnastičari VI. osnovne škole Varaždin osvojili treće mjesto na Državnom prvenstvu u Osijeku

Bravo!

Državno prvenstvo u gimnastici za osnovne škole ove se godine održalo 6. veljače u Osijeku u Sokol Centru pod organizacijom Hrvatskog školskog sportskog saveza i Školskog sportskog saveza Osječko-baranjske županije.

Na natjecanju su sudjelovali učenici VI. osnovne škole Varaždin u pratnji mentora, učitelja Tomice Kanotija te osvojili odlično treće mjesto u ekipnoj kategoriji. Nastupalo je ukupno 13 ekipa iz cijele Hrvatske, a osnovnoškolci su vježbali na parteru, preskoku, preči i ručama. Učenici su se osim u ekipnoj kategoriji natjecali i pojedinačno te ostvarili izvrsne i zapažene rezultate. Mark Horvat (3. d) osvojio je 2. mjesto, Vinko Viljevac (6. c) 3. mjesto, Petar Viljevac (3. a) 7. mjesto, Pavao Margotić (5. b) 32. mjesto i Tin Trupković (8. d) 47. mjesto u konkurenciji od 63 gimnastičara.

Učenici ističu kako im je ovo natjecanje bilo izrazito zabavno zbog njihove ljubavi prema gimnastici, uživanja u vježbanju i pripremama za natjecanje. Naglašavaju važnost međusobne podrške i bodrenja ostalih ekipa čime se održava pravi sportski duh. Ovi vrijedni, mladi sportaši marljivo treniraju i u GK Vindija.

- Uvijek se s veseljem vraćam kući, bez obzira na rezultate – podijelio je za kraj učenik Pavao Margotić koji je otkrio da je zbog uloženog truda i rada očekivao dobar rezultat svojega tima.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video