Vijesti / Sport

HNL

Poraz Šafarićevih trupa: Gorica deklasirala Varaždin

Poraz Šafarićevih trupa: Gorica deklasirala Varaždin
Fran Bijelić/FBMedia

Odigran je susret 28. kola Hrvatske nogometne lige.

Danas se u sklopu 28. kola HNL-a odigrala utakmica između Varaždina i Gorice na stadionu Varteksa. Susret je završio pobjedom gostiju 4:2. 

Klikom po tribini: Varaždin - Gorica Varaždin - Gorica

Prvu priliku na susretu imaju gosti u 5. minuti. Rukavina puca iz daljine no Zelenika odbija u korner. U kontranapadu Varaždin ima svoju prvu priliku preko Šege koji ipak preslabo puca za spremnog Banića

Zbog ozljede je kapetan Gorice, Mrzljak, trebao napustiti teren u 20. minuti. Pet minuta nakon Gorica dolazi u vodstvo - zabija Gabriel Rukavina u 25. minuti. Nakon ubačaja Munksgaarda obrana Varaždina nespretno reagira, Rukavina natrčava na loptu i zakucava u gol. Zelenika je bio nemoćan. 

I niti dvije minute nakon, Rukavina radi nered na desnoj strani obrane Varaždina, prizemno ubacuje peterac gdje je Mitrovića nitko ne čuva, a on mirno zabija za 2:0 vodstvo Gorice. 

Šego puca glavom nakon kornera u 31. minuti, ali Banić lagano reagira i rješava situaciju za goste. Najbolja prilika za Varaždin do tog trenutka je udarac Mitrovskog s vrha 16-erca, ali lopta završava u stativi.

Varaždin se vraća u utakmicu u 42. minuti preko Belcara koji probija Banića fantastičnim udarcem s lijeve strane te smanjuje rezultat na 2:1, taman pred poluvrijeme. Tako se na odmor, u vrlo zanimljivom prvom dijelu, otišlo s minimalnim vodstvom Gorice.

Bez većih prilika se igralo u nastavku. Banić je u dva navrata završio na travnjaku zbog startova igrača Varaždina koji su pokušali pritiskati posljednju liniju Gorice. U 68. minuti pokušava Mitrovski udarcem iz daljine, ali vratar Gorice sigurno brani.

 Opasan je ubačaj Postonjskog u 75. minuti, ali loptu na pravi način nisu uspjeli zahvatiti unutar 16-erca prvo Nekić, a zatim ni Dabro.

U 78. minuti Gorica dolazi do povećanja vodstva. Pršir je dobio loptu na tridesetak metara od gola, došao do 16-erca, posložio dva braniča Varaždina na zemlju i preciznim udarcem svladao Zeleniku za 3:1 za goste. Minutu nakon, Gorica povećava na 4:1. Jurić dobiva sjajnu dubinsku loptu, pretrčava obranu Varaždina, izlazi sam na golmana i 'buši' Zeleniku.

Do kraja Drožđek uspjeva smanjiti zaostatak golom u 91. minuti i postaviti konačan rezultat 2:4. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video