Vijesti / Upisi u srednje škole

23 godine uspješnog rada

PRVA PRIVATNA GIMNAZIJA u Varaždinu 12. lipnja poziva na Dane otvorenih vrata

PRVA PRIVATNA GIMNAZIJA u Varaždinu 12. lipnja poziva na Dane otvorenih vrata
PR foto

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti navršava 23 godina uspješnog rada. To je škola koja se prilagođava učenicima i tamo su učenici, njihovi interesi i želje uvijek na prvom mjestu. Zašto upisati baš tu školu pogledajte u promotivnom videu, a možete ih i posjetiti na Danima otvorenih vrata!

Individualni pristup svakom učeniku

 • mali broj učenika u razredu (maksimalno 15) i učenje u školi samo su neki od razloga zbog kojih je ova varaždinska gimnazija odličan izbor za osmaše željne novih znanja i kvalitetnog obrazovanja.

Opća, jezična, informatička ili sportska gimnazija

 • Učenici u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti kod upisa u novu školsku godinu mogu birati između opće, jezične, informatičke ili sportske gimnazije!
 • Svaka od njih ima svoje karakteristike. U općoj gimnaziji radi se prema općem gimnazijskom programu s mogućnošću odabira većeg broja stranih jezika kroz izbornu, odnosno fakultativnu nastavu.
 • Kod gimnazije jezičnog usmjerenja naglasak je na stranim jezicima, a kod informatičke gimnazije veći broj sati informatike, kao i priprema i stvaranje baze za nastavak školovanja na tehničkim i informatičkim fakultetima. Program sportske gimnazije prilagođen je učenicima sportašima.

Periodična nastava

 • Jedna od osobitosti Prve privatne gimnazije s pravom javnosti je periodična nastava. Nastava pojedinih predmeta organizirana je u periodima od po osam tjedana. U tom periodu pojedine predmete učenici slušaju više, a neke predmete uopće nemaju, što znači da slušaju istovremeno samo 9 predmeta umjesto 15.
 • Takav način organizacije nastave omogućuje učenicima da se usredotoče na manji broj predmeta i efikasnije uče, smanjuje se preopterećenost i pad koncentracije te to dovodi do lakšeg svladavanja gradiva i nepotrebnih dodatnih troškova roditelja na instrukcije.

Mentorski rad

 • Osim toga, u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti postoji mentorski rad, što znači da svakodnevno svakog učenika kroz školovanje vodi profesor mentor, koji dijagnosticira probleme i pomaže učeniku u njihovom rješavanju. 
 • U školi su organizirane instrukcije, tj. konzultacije i učenje prema potrebi svakog učenika pa većinu nastavnog sadržaja učenici realiziraju u školi te im tako ostaje vremena za slobodne aktivnosti, sport i sl.

Državna matura

 • Profesori od samog početka pripremaju sve učenike za polaganje državne mature na način da od prvog razreda imaju pojačanu nastavu iz hrvatskog, matematike, stranog jezika, odnosno obveznih predmeta na državnoj maturi, a u trećem razredu se učenici uključuju u pripreme za državnu maturu izbornih predmeta (biologija, kemija, fizika, povijest, geografija, psihologija i sl.). Dodatno rade i s nadarenim učenicima, s onima koji žele znati više.

Strani jezici

 • Velika pažnja posvećuje se i učenju stranih jezika. Osim dva obavezna strana jezika, učenici imaju mogućnost učenja i do četiri strana jezika (engleski, njemački, francuski, talijanski i španjolski). Kod učenja drugog stranog jezika uvedene dvije grupe: u jednoj su grupi učenici početnici koji nikad nisu učili drugi strani jezik u osnovnoj školi, a u drugoj su grupi oni koji već imaju nekakvo predznanje iz osnovne škole.

Terenska nastava i nastava na daljinu

 • Škola je usmjerena i na odgojne ciljeve rada s mladima te u tu svrhu provodi programe izvannastavnih aktivnosti. Tako u školi djeluju novinarska, eko, dramska, sportska i glazbena grupa.
 • Organiziraju i mnogobrojne terenske nastave gdje učenici ne uče sadržaj u školi, ljetne škole učenja stranih jezika koje omogućuju besplatne posjete stranim državama te je učenicima omogućeno sudjelovanje u razmjenama učenika te tako mogu otići na školovanje u inozemstvo, uz stipendiranje iz škole.
 • Za učenike sportaše i glazbenike koji zbog treninga i natjecanja, kao i obveza u Glazbenoj školi, nisu u mogućnosti prisustvovati nastavi organiziraju E-learning, individualnu nastavu, kako bi nadoknadili izgubljene nastavne sadržaje, uz mogućnost konzultacija online.
 • Učenici, koji iz bilo kojih razloga nisu u mogućnosti pohađati nastavu, imaju prilike pratiti nastavu na daljinu uz pomoć "Google Classroom" platforme. Na tu platformu se pohranjuju sva predavanja i svi ostali nastavni resursi: zadaci, domaće zadaće, kvizovi, prezentacije, itd.

Sve to ne bi bilo moguće bez stručnih i kvalitetnih nastavnika koji ulažu svoj rad, trud i znanje u učenike.

Učenicima je organizirana i kantina, gdje učenici mogu ručati topli obrok.

PROMOTIVNI VIDEO UPISI U SREDNJU ŠKOLU:

Za sve zainteresirane učenike i njihove roditelje u subotu 12. lipnja od 9:30 do 12:30 sati održavaju se Dani otvorenih vrata škole uz pridržavanje svih epidemioloških mjera!

Moći ćete prošetati školom na adresi Supilova 22 u Varaždinu (u blizini željezničkog kolodvora), razgovarati s profesorima i učenicima te iz prve ruke doznati sve o ovoj srednjoj školi.Sve informacije o školi mogu se doznati na brojevima telefona 042 / 200 334, 042 / 200 335, 098 / 331 227, putem e-maila ili na Internet stranicama škole.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video