Vijesti / Upisi u srednje škole

PUTOVNICA ZA ŽIVOT

UPISI U TIJEKU Gimnazija Žiger - Škola s kojom ste uvijek stepenicu više

UPISI U TIJEKU Gimnazija Žiger -  Škola s kojom ste uvijek stepenicu više
Gimnazija Žiger

Gimnazija Žiger se u odgoju i obrazovanju vodi idejom da svaki učenik može biti uspješan ako ima povoljne uvjete za učenje i rad, a u njoj se stječu znanja i vještine ne samo za obrazovanje, nego i za život.

Gimnazija Žiger - Putovnica za život

Privatna varaždinska gimnazija škola je u kojoj učenici stječu znanja i vještine ne samo za srednjoškolsko obrazovanje, nego i za život.

Gimnazija Žiger se u odgoju i obrazovanju vodi idejom da svaki učenik može biti uspješan ako ima povoljne uvjete za učenje i rad, a što i ostvaruje individualiziranim pristupom svakom učeniku, kreativnim programom i stručnim motiviranim nastavnicima, multimedijalnom opremljenošću škole, vlastitom dvoranom, informatičkom učionicom i znanstvenim laboratorijem u kojima se razvija STEM sustav s naglaskom na praktičnu nastavu.

Osobita se pozornost posvećuje ugodnoj i sigurnoj radnoj atmosferi bez stresa u kojoj se problemi rješavaju odgovorno i zajednički. Mala razredna odjeljenja omogućavaju individualizirani pristup svakom učeniku pa nastavnici mogu lakše i brže reagirati te prilagođavati nastavu učeničkim stvarnim potrebama i mogućnostima.

Dodatni sati učenja i konzultacije s nastavnicima posebno odgovaraju učenicima s poteškoćama u učenju poput disleksije, disgrafije, poremećaja pažnje ili pak onima koji često izostaju s nastave zbog sportskih, glazbenih ili drugih obaveza.

Govorništvo i Filmska umjetnost

Uz osnovne predmete jezične i opće gimnazije te dvojezičnost iz pojedinih nastavnih predmeta, program Gimnazije Žiger obogaćen je fakultativnim predmetima kao što je Govorništvo kojim učenici svladavaju tehnike javnog nastupa i govorenja, argumentiranja, prezentiranja, izlaganja i debatiranja.

Filmska umjetnost, koja se izvodi u učionici, ali i u kinodvoranama, nastavni je predmet kojim učenici šire kulturne vidike i razvijaju svijest o filmu na višoj razini doživljavajući film kao čarobnu i kompleksnu umjetnost.

Za umjetnički nastrojene duše škola nudi pojačan program likovne umjetnosti, ali i dvojezičnu nastavu nekoliko predmeta.

Terenske nastave i Erasmus+ projekti

Originalan aspekt programa čine terenske nastave u Hrvatskoj i inozemstvu gdje učenici primjenjuju sve stečene vještine i znanja preuzimajući uloge učitelja. Popeti se na Etnu, posjetiti rodnu kuću Miguela de Cervantesa ili Petrarcin grob, osjetiti vjetar i magiju Stonehengea ili hladnoću i mističnost Drakulina dvorca samo su neka od iskustava koja su našim učenicima omogućena u Erasmus+ projektima. Upoznavanje novih kultura, širenje vidika, usavršavanje engleskog jezika i učenje novih, pogodnosti su europskih projekata i prilika učenicima da se razvijaju kao multikulturalni intelektualci.

Generacije koje su se školovale u Gimnaziji Žiger dio su njenog identiteta, a koji i dalje nose u sebi – to su dobro obrazovani pošteni, savjesni i marljivi stručnjaci u svom području: veterini, brodogradnji, ekonomiji, građevini, pravu, biokemiji, predškolskom odgoju, povijesti, psihologiji…

Dragi osmaši

- Dragi osmaši, upis u srednju školu jedna je od najvažnijih odluka u vašem životu. Ako želite suvremen i drugačiji pristup poduci, ako ne želite biti samo broj, ako očekujete i tražite više od škole i obrazovanja, ako želite aktivniju ulogu u vlastitom obrazovanju – onda smo prava škola za vas. Stavite svoje obrazovanje na prvo mjesto i upišite Gimnaziju Žiger.

Gimnazija Žiger svakodnevno otvara vrata svim zainteresiranim učenicima i roditeljima. Nazovite nas i dogovorite individualnu prezentaciju u Gimnaziji Žiger i saznajte sve što vas zanima o školi na brojeve telefona 042/330 385 ili 098 284 948

Više detalja o aktivnostima i radu škole možete saznati i na www.gimnazija.ziger.hr

 

 

Kontakti: 

S. Vraza 37, Varaždin,
042 330 385
[email protected]
www.gimnazija.ziger.hr

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video