Vijesti / Upisi u srednje škole

saznajte detalje

'ŠKOLA ZA BUDUĆNOST' Druga gimnazija Varaždin jedna od najpoželjnijih škola u regiji, saznajte zašto!

'ŠKOLA ZA BUDUĆNOST' Druga gimnazija Varaždin jedna od najpoželjnijih škola u regiji, saznajte zašto!
Druga gimnazija Varaždin

Svake godine upisi u nove prve razrede i iznimno velik interes učenika dokaz su kako je Druga gimnazija Varaždin jedna od najpoželjnijih škola u regiji...

'Škola za budućnost' moto je Druge gimnazije Varaždin koja je ove godine obilježila 15 godina postojanja. Škola je s vremenom postala središte odgojno-obrazovnog rada njezinih učenika, nastavnika, stručnih suradnika, ravnatelja, roditelja i ostalih djelatnika koji zajedničkim snagama određuju viziju i misiju škole. 

Vizija škole je postizanje kvalitetnog odgoja i obrazovanja kroz procese unapređenja učinkovitosti učenja i poučavanja.

Upisna struktura škole u školskoj godini 2021./2022. obuhvaća ukupno 6 razrednih odjeljenja. Upisuju se 4 razreda opće gimnazije, 1 razred prirodoslovno-matematičke gimnazije i 1 razred opće gimnazije (za sportaše)

Posebnost Druge gimnazije jest upis učenika sportaša, kategoriziranih i perspektivnih učenika u području sporta u program opće gimnazije posebno namijenjene za sportaše zbog specifičnih obrazovnih i organizacijskih zahtjeva u njihovom školovanju. Mogu se pohvaliti time da su prva sportska gimnazija u Varaždinskoj županiji.

Upisna struktura

Opća gimnazija

Smjer pruža najširi spektar općeobrazovnih predmeta. Latinski jezik uči se prvim dvama razredima. Obavezna su dva strana jezika (engleski i njemački jezik) tijekom cijelog školovanja. Informatika je obavezna samo u 1. razredu, a u 2., 3. i 4. razredu obavezna je izborna nastava.

Učenici individualno biraju sljedeće predmete: Informatiku i strane jezike (Španjolski, Francuski i Ruski jezik). Jedina su državna škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se uči ruski jezik. Također, prvi u državi uveli su predmet Slovenski jezik i kultura po modelu C koji se fakultativno može učiti od 1. razreda. 

Opća gimnazija (za sportaše)

Sportaši imaju sljedeće obavezne izborne predmete: Kondicijska priprema, Psihologija sporta, Sociologija sporta i Fiziologija sporta te fakultativni predmet Prehrana sportaša. 

Prirodoslovno-matematička gimnazija

Informatika se uči u sva četiri razreda, a Likovna i Glazbena umjetnost predmeti su samo u 1. i 2. razredu. Matematika i Fizika imaju pojačan fond sati u 3. i 4. razredu.

Navedeni gimnazijski programi namijenjeni su svim učenicima koji imaju više obrazovne ciljeve, žele steći najbolju podlogu, veliki korpus znanja i kompetencija za uspješno polaganje državne mature i upisa željenog fakulteta. 

Navedeni gimnazijski programi namijenjeni su svim učenicima koji imaju više obrazovne ciljeve, žele steći najbolju podlogu, veliki korpus znanja i kompetencija za uspješno polaganje državne mature i upisa željenog fakulteta. 

Zdravka Grđan, prof.mentor
Ravnateljica Druge gimnazije Varaždin

 

Načini rada i nastavne metode su poticajne, kreativne, suvremene, temeljene na dosljednosti i sustavnosti rada s učenicima. 

Opremljenost škole je na visokom nivou s time da se nastava izvodi u suvremeno opremljenim kabinetima. 

Službena su DSD škola - njemačka škola kao partner za budućnost Njemačkog ministarstva prosvjete i DELF škola - za stjecanje francuske jezične diplome. 

Učenici na brojnim natjecanjima osvajaju prestižne nagrade, a neki odlaze u inozemstvo na daljnje školovanje. 

Osim brojnim uspješnim međunarodnim suradnjama i projektima, mogu se pohvaliti plaketama za Školu ambasador Europskog parlamenta i Eko školu, a jedna su od sedam srednjih škola u Republici Hrvatskoj uključenih u dvogodišnji nacionalni projekt 'SHE - mreža škola koje promiču zdravlje'.

Posebnosti škole su individualan pristup svakom učeniku u redovnoj i dodatnoj nastavi, pomoć učenicima redovitim konzultacijama s nastavnicima, poštivanje interesnih skupina učenika u mnogobrojnim izvannastavnim aktivnostima.

Druga gimnazija omogućuje svojim učenicima savladavanje gimnazijskog nastavnog plana i programa na što jasniji i sustavniji način, poštujući pritom tempo usvajanja gradiva te zanimanje i ambicije za dodatnim sadržajima svakog učenika. 

Zadaća je motivirati, usmjeravati i pomagati u razumijevanju i usvajanju temeljnih znanja i kompetencija, uz učenje ljudskim vrijednostima. Naglasak je na redovitom učenju i zalaganju, redovitom pohađanju nastave, odgovornosti i marljivosti u kreativnoj i poticajnoj školskoj atmosferi.

Svake godine upisi u nove prve razrede i iznimno velik interes učenika dokaz su kako je Druga gimnazija Varaždin jedna od najpoželjnijih škola u regiji - škola koja priprema za budućnost i po najboljoj je mjeri budućih gimnazijalaca i mladih intelektualaca. 

Više informacija o školi možete saznati na službenim internetskim stranicama i na društvenoj mreži Facebook.

Najnovije

Reci što misliš!