FITNESS Studio FitLife: Trening s bučicama za gornji i donji dio tijela

Ovoga tjedna vam donosim trening za cijelo tijelo s naglaskom na gornji i donji dio. Sve što vam je potrebno da se ovaj trening uspješno završi je jedan par bučica i malo slobodnog prostora.

Dugotrajno sjedenje i/ili stajanje našem lokomotornom sustavu donosi niz promjena koje nisu najbolje za naše tijelo. Najčešće osjećamo bolove u donjem i gornjem dijelu kralježnice, te na području oko zdjelice gdje je i žarište problema. Kako bi vaše vježbanje bilo sigurno i učinkovito potrebno je uložiti malo više vremena od samog odlaska na vježbanje, a ono što vam ja preporučujem je detaljna analiza tijela, pokreta, posture i još niz važnih testova, a sve kako bi se točno moglo utvrditi trenutno stanje. Posturalnom analizom uočavamo stanje u kojem se trenutno nalazi vježbač, eventualne promjene nastale krivim držanjem i slično, a sve kako bi se mogao kreirati trening prilagođen potrebama vježbača kao pojedinca.

Što smo više pomaknuti to je opasnost od dugotrajnih ozljeda veća. Iz dana u dan se granice bolesti modernog doba pomiču, no, nažalost ne u dobrom smjeru. Svake godine obolijevaju sve mlađi ljudi, aktivno nesposobni, zakržljali, bez kontrole pokreta, neprirodnim obrascima kretanja, a sve zbog tehnologije koja je u potpunosti zamijenila društveni život, aktivnosti izvan kuće u prirodi itd.

Potrebno se na vrijeme osvijestiti i probuditi čovjeka u nama jer postali smo roboti i robovi modernog životnog stila. In je imati dobar mobitel, ali otrčati pet kilometara nije, na žalost, svijet se okreće u krivom smjeru s toga educirajte sebe i sve oko sebe kako bi nam svima život na zemlji bio ljepši i lakši.

Želim vam ugodan trening i što bolje rezultate!

Ukupno imate deset vježbi koje radite po 45 sekundi i između svake odmorite 15 sekundi. Pri kraju svakog kruga odmorite minutu, a ukupno napravite tri do pet krugova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije