FITNESS Studio FitLife: Trening s girjom

Girja je dodatak vanjskog opterećenja treningu kojeg dodajemo kao logičan slijed napredovanja. Zahtjeva poznavanje tehnike s toga vam predlažem da si prije samostalnog treniranja uplatite nekoliko individualnih treninga, a sve kako bi sigurnost i tehnička točnost bila na vrhunskoj razini. Takva će se investicija u vaše tijelo itekako isplatiti te ćete i do samih rezultata stići sigurno i učinkovito.

Kako se radi o težinama potrebno je paziti jer se mogu dogoditi ozljede koje nisu poželjne. Na koncu, zato se i bavimo fitnesom da bi bili zdravi i da ne bi trpjeli nepotrebne bolove u lokomotornom sustavu. Obrasci kretanja na samom treningu su važni i svaki pokret koji tijekom tih šezdeset minuta napravite mora biti pod kontrolom i tehnički ispravan. Forma vježbe se bez obzira na umor i koncentraciju ne smije izgubiti, od prvog do zadnjeg ponavljanja ona mora biti precizna i točna.

Uvijek radije stanite i odmorite, nego da se požurujete i time dovodite svoje tijelo u opasnost. Pogotovo ako radite s velikim težinama, tada je koncentracija i točnost na prvome mjestu, također bih još napomenula nekoliko važnih dijelova svake vježbe, a to su; pravilno pozicioniranje na početku vježbe, jer će vam u suprotnom vježba izgubiti kvalitetu u samom startu, dah koji je jedan od najvažnijih dijelova vježbe i preciznost pokreta tijekom vježbanja.

Budite uporni i marljivi jer samo takvi stižu do cilja. Odradite zagrijavanje i razgibavanje na samom početku, krenite u glavni dio treninga pa na kraju istezanje. Nikada nemojte preskočiti jedan od ovih glavnih dijelova treninga, to je obavezan dio svakog dobrog treninga s toga se pazite da se ne ozlijedite.

Trening:

1. Snatch (iz zamaha/swinga)
2. Goblet squat
3. Twist
4. Dead lift (D/L)
5. Push ups

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije