DNEVNIK JEDNOG PARFUMERA – Kako produžiti postojanost parfema na koži?

Svi bismo željeli da nam parfem traje što duže na koži. Međutim, vrlo često događa se da miris traje prekratko, čak štoviše samo nekoliko sati.

Parfemi mogu biti vrlo skupi i predstavljaju pravi mali luksuz. Volimo uživati u njihovim mirisnim kompozicijama, a on njih očekujemo da nam se što dulje zadrže na koži. Isprobajte ovih nekoliko savjeta i siguran sam da će vam parfemi ‘držati’ duže na koži.

1. HIDRATIZIRAJTE SVOJU KOŽU

Postoje dva različita mišljenja oko toga treba li parfem nanositi na tijelo odmah nakon tuširanja, ili je bolje prije nanošenja parfema nanijeti neku podlogu na tijelo, tipa losiona za tijelo.

Oba načina su dobra, međutim imajte na umu da je kožu potrebno hidratizirati svaki dan i to iznutra i izvana. Hidratizirana koža može itekako produljiti postojanost parfema i naravno popraviti općeniti izgled i zdravlje kože cijelog tijela.

Savjet: Odmah nakon tuširanja (kada je koža još malo vlažna), nanesite losion za tijelo na kožu. Pritom pazite da losion ne sadrži neki intenzivan miris. Pričekajte 15-ak minuta i tek tada nanesite parfem na predviđena mjesta.

2. PRAVILNO NANOŠENJE PARFEMA

Siguran sam da postoje oni koji misle da je više bolje! Ali ako pričamo o parfemima koji u sebi sadrže preko 20 posto kvalitetnih parfemskih ulja, to ne mora biti pravilo. Uzmite svoju bočicu mirisa u ruke i pogledajte imate li eau de toilette (toaletnu vodu), eau de perfume (parfemsku vodu) ili imate zaista perfume/parfum (parfem).

Savjet: ako imate parfem, tada ga nanesite na sljedeće točke: na zglobove na rukama (bez trljanja), na vrat sa obje strane, na pregibe obje ruke, te na područja iza koljena. Ako vam ni to nije dovoljno, slobodno jednom prsnete i na kosu.

3. ČUVAJTE SVOJ PARFEM

Vrlo često držimo svoje omiljene mirise u kupaonici. Međutim, to nikako nije ispravno, jer promjene temperature koje se događaju tijekom dana nisu povoljne za očuvanje kvalitete parfema.

Savjet: Kako bi parfem što duže sačuvao svoju izvornu kvalitetu, držite ga u originalnoj kutijici i na sobnoj temperaturi. P.S. Najbolje u spavaćoj sobi.

4. KVALITETA PARFEMA

Skup parfem ne znači nužno da će biti postojaniji na vašoj koži. U parfemskoj recepturi nalazi se cijeli niz parfemskih ulja i aditiva. Nisu sva parfemska ulja iste kvalitete, a i aditivi koji se stavljaju u parfeme mogu biti vrlo upitne kvalitete.

Savjet: birajte miris na kojem piše PERFUME i čitajte deklaraciju na kojoj se mora nalaziti što manje sintetskih sastojaka. Uglavnom, što je manje sastojaka u mirisu koje ne možete pročitati, to bolje za vašu kožu!

5. KAKO DA VAM SE PARFEM OSJETI TIJEKOM CIJELOG DANA?

Kako postići da vam se parfem osjeti tijekom cijelog dana, a da pritom ne štetite svojoj koži? Vrlo jednostavno. Nanesite parfem na odjeću !

Pritom pazite da parfem ne sadrži nikakve umjetne boje, jer biste se mogli neugodno iznenaditi kada vam ostane mrlja na omiljenoj vesti ili košulji.

Na taj način, ne štetite svojoj koži, a možete slobodno i malo pretjerati u špricanju.

Savjet: Uvijek birajte kvalitetu umjesto cijene. U Hrvatskoj Parfemskoj Kući možete pronaći preko 40 vrsta kvalitetnih parfema koji će Vam uljepšati svakodnevicu, a dostupni su po povoljnim cijenama i to već od 10 kn. Popis mirisa možete pogledati OVDJE.

Pišite mi na tomislav@cph.eu.hr!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije