Ubrajate se u kavopije? Imamo nešto što će vaš jutarnji ritual učinit još zdravijim. Poznati su brojni benefiti kave, a na Sveučilištu Scranton u Pennsylvaniji našli su način kako kavu učiniti još zdravijom i blagotvornijom za organizam.
Ranija istraživanja pokazala su da je kava snažan antioksidans i ubrzavač metabolizma, no treba je piti s mjerom kako ne bi izazvala anksioznost ili neku drugu nuspojavu prevelike količine kofeina.
Znanstvenici sa spomenutog sveučilišta savjetuju da u svoju jutarnju kavu dodate cimet, kokosovo ulje i med. Kako biste postupak pripremanja jutarnje kave učinili jednostavnijim, ove sastojke izmiješajte i stzaviet u stakelnku te u hladnjak i dodajte po žličicu u šalicu kave.
U čemu je tajna?
Uz to što je jak antioksidans, cimet snižava kolesterol, stabilizira šećer u krvi i trigliceride zbog čega je vrlo koristan za dijabetičare.
Kokosovo ulje potiče probavu i pomaže kod mršavljenja. Sadrži laurinsku kiselinu koja djeluje antibakterijski i fungicidno.
Med je prirodno sredstvo za jačanje imuniteta i zdravi zaslađivač.
Već sutra probajte novu, obogaćenu verziju svoje kave. Jamčimo da će vam se svidjeti.