Postoji jedan genijalan trik za ljuštenje češnjaka koji će vam uštedjeti puno vremena i novca koji biste potrošili
Guljenje češnjaka može biti jedan od najzamornijih i
najneugodnijih dijelova kuhanja, ali jednostavan trik potpuno će
promijeniti način na koji pristupate ovom zadatku,
piše Express, prenosi
Net.hr.
Naprave za guljenje povrća postoje već dugo, ali nisu uvijek
prikladne za korištenje niti ih je lako očistiti nakon toga.
Srećom, postoji jedan genijalan trik za
ljuštenje češnjaka koji će vam uštedjeti puno vremena i
novca koji biste potrošili na napravu za ljuštenje.
Instruktorica kuhanja Kierin Baldwin s američkog
Instituta za kulinarsko obrazovanje otkrila je svoju jednostavnu
metodu.
“Moram vam reći, radi odlično. U mnogim restoranima u kojima sam
radila, kuhari bi zapravo spojili dvije male tave i protresli
hrpu režnjeva češnjaka kako bi ih ogulili”, rekla je.
Umjesto muke s guljenjem režnjeva češnjaka ručno ili
metodom gnječenja nožem, Kierin jednostavan trik uključuje
korištenje staklenke s poklopcem ili dvije metalne zdjelice.
“Samo stavite režnjeve češnjaka unutra, snažno
protresite i to je to, imat ćete uredno oguljen češnjak bez
neugodnog mirisa koji vam se zadržava na prstima”, otkrila je
stručnjakinja.