Za proslavu Martinja odaberite stolnjak i posuđe u bojama jeseni. Za ukrase na stolu pripremite češere koje ćete prekriti ”mrazom”. Grožđe, jabuke ili kruške premažite tankim slojem sirovog bjelanjka i pospite kristal-šećerom. Ovaj postupak izvodite u situ ili cjediljki za povrće, komad po komad.
Postavite tanjure za glavno jelo i pribor. Ubruse smotajte i umetnite u dekorativne prstene s grožđem, a češere u staklene zdjelice. Pripremite veći drveni tanjur ili poslužavnik, na koji dolazi voće.
Dodajte dobro opranu teglicu za cvijeće i čaše za vino, a tanjurići za desert neka čekaju sa strane. Provjerite kako napreduje voće (suhe komade odložite na poseban tanjur)., piše na Coolinarica.com
Teglu i tanjur ispunite voćem, medenjacima i orasima. Za ugodniju atmosferu upalite svijeće i pričekajte prvi ”din-don” na vratima. Želimo vam da slavlje potraje do dugo u noć, i – živjeli!