‘Napokon sunce! U Španjolskoj ga izbjegavam, no ovdje sam presretna kad sije!’

Vrijeme je za još jedan blog! Dobro je što ovo pišem, na taj način mogu sagledati sve što sam radila proteklih tjedna dana. Kako vrijeme leti! Već mjesec dana sam ovdje, a uopće nemam dojam da je toliko vremena iza mene.

Četvrtak, 20. listopad

Danas sam uređivala video koncerta u Prvoj gimnaziji, bilo je lijepo pogledati sve još jednom. A i bila sam sretna jer je sve bilo dobro snimljeno, uzmemo li u obzir da je tamo stvarno nedostajalo svjetla.

Petak, 21. listopad

Danas sam bila na tri različita događanja. Prvo na konferencji za novinare u Gradskom muzeju, nakon toga u jednoj od osnovnih škola gdje su instalirali kontejnere za selekciju otpada te sam, nakraju, fotografirala mjesto gdje grade novu benzinsku postaju u Varaždinu.

Subota, 22. listopad

Presretna sam! Sunčano je i toplo! Nikad nisam razmišljala o sebi kao osobi koja voli sunce, u Španjolskoj ga uglavno izbjegavam i preferiram kišu. No mislim da je moje tijelo (i moja ‘duša’) naviklo na obilje sunca i bila sam baš presretna kad sam ugledala plavo nebo i toplinu sunca na koži.

Kako je danas sunca bilo u izobilju, iskoristila sam vrijeme nakon radioemisije i s Guillaumeom otišla u šetnju uz rijeku Dravu. Bilo mi je drago što me napokon grije sunce, a ne kaput. Osjećala sam se kao biljka kojoj je fotosinteza jedini smisao života!

Ni navečer nije bilo loše. Bila sam u klubu Sloboda, tamo su svirali Unless i WiFly. Takođe sam probala i Zmajsko pivo, to bi trebalo biti jedno od najboljih piva u Hrvatskoj, barem po Haxovim riječima.

Potražila sam to pivo na internetskoj stranici Ratebeer i saznala sam da je 2015. godine Zmajska pivovara bila deveta na listi koja je sadržavala 3800 novih pivovara iz cijelog svijeta! Pivo je bilo uistinu odlično!

Nedjelja, 23. listopad

Danas sam fotografirala otvorenje izložbe slika varaždinskog umjetnika Ivana Meseka i moram priznati da su mi se stvarno svidjeli izloženi primjerci. Tema su bili oblaci i bilo je puno plave i ljubičaste boje.

Opet sunce! Bila sam sretna što smo Guillaume, Ana i ja odlučili ponovo otići do Drave. Ponijeli smo i hranu tako da smo jeli na obali, pokraj labudova i pataka i sunca i topline!

Na povratku smo smo prošli šumom i tu je bilo puno materijala za fotografiranje. Svjetlo je padalo prekrasno, a lišće je bilo posvuda, što je bilo predivno.

Kasnije tog dana bila sam na Međunarodnoj gastro izložbi. Bilo je mnogo ljudi, ali i besplatne hrane i pića. No kako sam fotografirala i snimala kraći video, kad sam sa svime završila jela i pića skoro je nestalo!

Nije mi se baš svidio takav rasplet situacije, no ipak pronašlo se nešto i za mene.

Ponedjeljak, 24. listopad

Događanje koje sam pratila ujutro bilo je i više no slatko. U jednoj osnovnoj školi bilo je organizirano predavanje o sigurnosti. Djecu su učili prometnim pravilima, a, uz pomoć vatrogasaca, pokazali su djeci i kako gasiti požar pomoću šmrka.

Djelatnici hitne pomoći polkazivali su im kako reagirati kad se netko onesvjesti ili kad ne može disati. Bilo je odlično jer su djeca učila, ali su se u isto vrijeme zabavljala.

Tog dana večerala sam, s Carlosom i Guillameomm, kod Ane. Jesam li vam već spomenula Anu? To je isto dobra priča! U prvom tjednu uživanja u Varaždinu dobila sam poruku od profesora. Pisalo je kako se jedna osoba želi naći sa mnom i kako joj je dao moj broj.

To mi je bilo malo čudno u početku, no saznala sam da je riječ o Ani i da ona želi upoznati osobe istih godina (približno istih, ja sam stvarno starija od nje) i otići na piće ili nešto. Nakon dopisivanja smo se dogovorile za sastanak i jako mi se svidjela. I tako smo započele planirati brojne zajedničke aktivnosti!

No vratimo se na početak. Otišli smo do Anine kuće i radili burrite i pili pivo. Bilo je lijepo kuhati, po prvi put otkad sam u Varaždinu, jer uvijek jedem u restoranu.

Po povratku sam kompletirala video Međunarodne gastro izložbe i ispalo je bolje od očekivanog. Tamo je bila prava gužvetina, ponekad nisam ni vidjela po čemu hodam.

Utorak, 25. listopad

Odmah ujutro krenula sam raditi video subotnjeg večernjeg koncerta održanog na Slobodi. Ako želite možete ga vidjeti na YouTubeu.

Popodne sam fotografirala Varaždin, jesen je sad konačno stigla u punom sjaju. Parkovi i ulice bili su prepuni lišća i izgledalo je prelijepo.

> FOTO Jesenska rapsodija zavladala parkovima i ulicama Varaždina

Srijeda, 26. listopad

Još jedno divno događanje! Radilo se o dodjeli nagrada za djecu koja su činila društveno dobre stvari. Pretpostavljam. Teško je reći što se zapravo događa na tim velikim zbivanjima ako ne razumijete što ljudi pričaju. Ali osjećala sam se sretno i zadovoljno, lijepo ih je bilo fotografirati.

Popodne sam imala predavanje hrvatskog jezika. Zaboravila sam vam reći da sam polagala neki test poznavanja hrvatskih riječi. I riješila sam ga – užasno! Nisam imala puno vremena za učenje ovog vikend pa se nadam da će sljedeći biti puno bolji.

A čini mi se da sam i sve bolja, što se hrvatskog tiče. No krećemo se kroz knjige takvom brzinom da bi mi nakon predavanja trebao čitav dan kako bi utvrdila gradivo. Ipak, malo pomalo neke stvari ostaju u glavi (što je teško kad stalno mislite na nešto drugo) i sretna sam kad poneku riječ upamtim.

Navečer ćemo Hax i ja svirati bas gitaru, dobro je što mogu raditi neke stvari koje radim i doma, u Španjolskoj. Možda me nauči i nešto novo pa ću se doma vratiti kao bolji basist nego što što sam bila kad sam otišla.

I to bi bilo sve za ovaj tjedan! Vidimo se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije