MISTERIJ RIJEŠEN

Znanost otkrila kakav tip muškarca je najbolji u krevetu

Znanstveno je potvrđeno da će ovakvi muškarci vam pružiti ženama najbolje zadovoljstvo.

Ako ste još uvijek u potrazi za idealnim partnerom, ovo istraživanje će vam svakako pomoći. Znanstvenici imaju prijedlog kako odabrati savršenog partnera za vruće noći u krevetu, ali i izvan njega, piše Net.hr.

Najbolji seks je s ovim partnerima

Prema novom istraživanju objavljenom u znanstvenom časopisu “Socioaffect Neurosci Psychol“, muškarci koji su “šaljivi, kreativni i emocionalno topli” najbolji su seksualni partneri. U istraživanju su sudjelovale 103 neudane žene u dobi od 20 do 69 godina, ispunjavale su 71-minutnu anketu o svojoj seksualnoj prošlosti.

Žene koje su bile u emotivnim vezama nisu sudjelovale jer su istraživači smatrali da bi se “one u vezi mogle osjećati obveznim ocijeniti svog sadašnjeg partnera bolje nego što je to zapravo istina”.

U istraživanju stoji da je cilj bio utvrditi koje osobine muškaraca najčešće pridonose orgazmima tijekom seksa. Naravno, privlačnost je svakako bitan faktor.

Navodno se žene osjećaju ugodnije s atraktivnim partnerima pa stoga imaju veću vjerojatnost da će doživjeti orgazam. Međutim, nije sve ni u fizičkom izgledu. Istraživači su napisali: “Uzorak pronađen u našim rezultatima sugerira, naprotiv, da su ženski orgazmi više ovisili o osobinama koje potencijalno predstavljaju privrženost i pažnju (npr. vjernost, emocionalna toplina) nego klasični markeri dobrih gena i muškosti.”

Ovo su karakteristike najboljih partnera

Prema studiji, najbolji muški partneri posjeduju pozitivne karakterne osobine. Točnije, šarmantni su i imaju smisao za humor.

“Partneri koji su izazvali visoku stopu orgazma ocijenjeni su kao duhovitiji, kreativniji, topliji, vjerniji i bolje su mirisali od partnera koji su inducirali nisku stopu orgazma, a također su ulagali i veće napore da izazovu orgazam partnera”, napisali su istraživači.

Tim je ukazao i na ograničenja ove studije. Kako su podaci bili samo iz ankete, bilo je teško procijeniti jesu li određene karakteristike rezultirale češćim orgazmom kod žena. “Na primjer, veća razina humora i kreativnosti može jednostavno doprinijeti ocjeni privlačnosti, što zauzvrat povećava vjerojatnost orgazma”, napisali su istraživači.

Najnovije