Nervozni ste na kraju vikenda i ne volite svoj posao?

Nedjelja je dan odmora, ali za vas je pravi stres jer je to dan prije novog radnog tjedna? Ako ste se prepoznali u ovome, imamo loše vijesti za vas.

Novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Ohio pokazalo je da ako niste zadovoljni svojim poslom u dvadesetima i tridesetima, to će utjecati na vaše zdravlje u ranim četrdesetima.

Ako vam posao stvara stres, too će se odraziti na vaše zdravlje tako da će se poremetiti ritam spavanja i osjećat ćete tjeskobu, tvrdi voditelj istraživanja Jonathan Dirlam.

U istraživanju je sudjelovalo 6432 Amerikanaca od 1979. godine u dobi od 25 do 39, a izjašnjavali su se o tome koliko su zadovoljni svojim radnim mjestom u rasponu od 1 do četiri.

Oko 45 posto sudionika gotovo je konstantno bilo nezadovoljno, dok ih je 23 posto bilo nezadovoljnije svojim radnim mjestom kako su godine prolazile. Oko 15 posto bilo ih je zadovoljno, a kod oko 17 posto ispitanika vidljiv je trend porasta zadovoljstva kroz godine i napredak u karijeri.

Kod osoba koje su bile nezadovoljne svojim poslom uočeni su veći problemi s psihičkim zdravljem u odnosu na osobe koje su zadovoljne, navodi se u zaključcima istraživanja.

Bili su podložniji depresiji, stalno su bili pod stresom i u brizi te su imali problema sa spavanjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije