priprema

Volite majonezu? Evo kako možete napraviti zdravu verziju na domaći način

Iako potječe iz Francuske, postala je glavna namirnica u mnogim kuhinjama diljem svijeta.

Majoneza je emulzija ulja, žumanjka i kiseline, bilo octa ili limunovog soka. Postoje mnoge varijante s različitim aromama. Boja varira od gotovo bijele do blijedožute, piše Net.hr.

Iako potječe iz Francuske, postala je glavna namirnica u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Njezin bogat okus i glatka tekstura čine je svestranim sastojkom koji se koristi u sendvičima, salatama, umacima i preljevima.

Recept za majonezu

Ovo je najbolji recept za domaću majonezu koja će se svima svidjeti, ukusna je, ali i zdrava. Jaja su termički obrađena i majoneza ne sadrži konzervanse.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml vode
  • 1 puna žličica octa
  • sol
  • češnjak

Priprema:

Skuhajte jaja koja trebaju biti tvrdo kuhana. Zatim ih očistite, stavite u blender, dodajte ulje, vodu, sol, češnjak i ocat. Kuharica Jela stavlja jabučni ocat, iako se može bilo koji.

Na kraju izblendajte smjesu do željene gustoće.

Najnovije