Iako potječe iz Francuske, postala je glavna namirnica u mnogim kuhinjama diljem svijeta.
Majoneza je emulzija ulja, žumanjka i kiseline, bilo octa ili limunovog soka. Postoje mnoge varijante s različitim aromama. Boja varira od gotovo bijele do blijedožute, piše Net.hr.
Iako potječe iz Francuske, postala je glavna namirnica u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Njezin bogat okus i glatka tekstura čine je svestranim sastojkom koji se koristi u sendvičima, salatama, umacima i preljevima.
Recept za majonezu
Ovo je najbolji recept za domaću majonezu koja će se svima svidjeti, ukusna je, ali i zdrava. Jaja su termički obrađena i majoneza ne sadrži konzervanse.
Sastojci:
- 3 jaja
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml vode
- 1 puna žličica octa
- sol
- češnjak
Priprema:
Skuhajte jaja koja trebaju biti tvrdo kuhana. Zatim ih očistite, stavite u blender, dodajte ulje, vodu, sol, češnjak i ocat. Kuharica Jela stavlja jabučni ocat, iako se može bilo koji.
Na kraju izblendajte smjesu do željene gustoće.