Benefiti čaja

Vrećice čaja su multifunkcionalne: Sigurno ne znate da ih možete upotrijebiti ovako

Ostaci čaja u vrećici sadrže taninsku kiselinu i druge sastojke koje hrane tlo dok se vrećice razgrađuju.

Čaj je jedan od najpopularnijih napitaka diljem svijeta. Obično se pije u zimskom periodu, međutim, šalica čaja mnogima je s vremenom postala svakodnevna rutina.

Osim što postoje razni okusi, čaj je izrazito ljekovit te potiče relaksaciju uma i tijela. Biljni čajevi obiluju mnoštvom aktivnih ljekovitih supstanci kao što su alkaloidi, glikozidi i tanini.

Vrećice čaja su razgradive

Kod kupnje se preporučuje birati one koji su iz organskog uzgoja jer nisu tretirani raznim pesticidima i umjetnim gnojivima. Iako se često na ovaj način priča o njegovoj ljekovitosti, većina ljudi ne zna jednu jako zanimljivu informaciju. Naime, vrećice nakon popijenog čaja također se mogu iskoristiti.

Ostaci čaja u vrećici sadrže taninsku kiselinu i druge sastojke koje hrane tlo dok se vrećice razgrađuju.

Zemlja stvara savršene uvjete za rast cvijeća i biljaka, a zanimljiva je i činjenica da se većina vrećica čaja pravi od materijala dobivenog iz listova banane. Zahvaljujući ovom prirodnom materijalu, vrećice će se u zemlji razgraditi za samo šest mjeseci. One također tjeraju insekte koji ne podnose taj miris.

Možete stvoriti vlastiti vrt iz obične vrećice čaja koju ćete zamotati u vlažnu krpu i posaditi u plastičnu posudu sa zemljom. To ćete postići tako da vrećice čaja zakopate blizu korijena vaših biljaka kako bi imale dodatni izvor vlage za vrijeme sušnih perioda.

Najnovije