H20

Ovoliko vode trebate piti kako bi izgubili na težini

Kada je riječ o mršavljenju, stvari se mijenjaju te je u tom slučaju potrebno piti puno više vode nego što je to uobičajeno

Konzumacija vode ključna je u održavanju zdravlja, a nutricionistica i dijetetičarka Sushmi Jaiswal preporučila je da se treba piti između četiri do osam čaša vode dnevno, uzimajući u obzir čimbenike poput dobi, spola i težine. Ipak, kada je riječ o mršavljenju, stvari se mijenjaju te je u tom slučaju potrebno piti puno više vode nego što je to uobičajeno, piše Express, prenosi Net.hr.

Tijekom procesa mršavljenja, preporučena količina vode može varirati, ali brojne su studije pokazale da bi muškarci trebali piti deset do 13 čaša voda, a žene osam do devet čaša kako bi voda imala značajan utjecaj u njihovom mršavljenju.

Sushmi tvrdi i da ćete se – ako pijete vodu prije jela – osjećati sito i unositi manje kalorija, što u konačnici pomaže u smanjenju broja kilograma.

“Ako popijete jednu do dvije čaše vode prije jela, to ima izvanredan učinak na gubitak težine jer ste tada skloni jesti manje hrane”, rekla je.

Na ovaj način smanjujete apetit i sprječavate mogućnost prejedanja, a zauzvrat mršavite. Često se dogodi da osjećate glad, a to je zapravo znak da ste žedni pa tako odabir čaše vode umjesto međuobroka ponekad može biti sve što vašem tijelu treba, a uz to ćete spriječiti nepotrebno grickanje hrane.

“Istraživanja pokazuju da pojedinci koji piju dvije čaše vode prije jela imaju tendenciju bržeg mršavljenja u usporedbi s onima koji to ne čine. Voda igra ključnu ulogu u distribuciji hranjivih tvari u sve stanice u tijelu, što je čini ključnom za proces mršavljenja”, kaže dijetetičarka.

Ako niste ljubitelj obične vode, preporučuje se dodavanje limuna u vodu ili bobičastog voća kako bi voda bila ukusnija, zbog čega bi vam se ideja o češćoj konzumaciji vode činila privlačnijom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije