Green Chef Marijana Belošević: Slatki sirovi recepti za Valentinovo

Svim ljubiteljima čokolade za Valentinovo poklanjam čak dva kratka, ali doslovce slatka receptića! Danas nećemo puno filozofirati nego samo se bacite na posao. Uživajte u receptima bez grižnje savjesti!

PRALINE

Sastojci:

• 2 žlice kakaa

• 3 žlice kakao maslaca

• 4 žlice kokos maslac

• 1 – 2 žlice agave

• 2 – 3 žličice aru praha

• ½ žličice stevie

Otopite na pari oba maslaca i umiješajte ostale sastojke i ubacite u kalup. Unutra ubacite malo iznenađenje u svaku pralinu: jagode, goji bobice, pistacije, sezam ili možda lješnjak. Stavite u škrinju na sat vremena.

Ako još do sada niste napravite originalnu čokoladu Vašoj dragoj, možda je sada došlo vrijeme za taj poduhvat. Samo nabavite dobar kalup.

Sastojci:

• 200 grama kakao maslaca

• 3-4 žlice kakao praha

• 6 žlica kokosovog šećera ili agava sirup

Nakon što ste otopili kakao maslac sve zajedno dobro izmiksate u kvalitetnom blenderu i ulite u kalup za čokoladu. Posipajte vašim omiljenim i nasjeckanim dodacima: lješnjacima, bademima, pistacijom ili dodajte malo chili papričica ako ste jako hrabri.

U svakom slučaju sa ili bez sirovih recepta, pokrite se zajedno sa dekicom i uživajte!

Pratite me na Facebook stranici Green Chef Marijana Belošević on the road again

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije