savjeti

Kako najbrže odmagliti stakla i riješiti se cigaretnog dima iz auta? Ovaj gumb radi čuda

Magljenje stakla u vožnji može biti velik problem, ali postoji način kako to izbjeći.

Stručnjakinja za automobile koja u objavama na YouTubeu često daje korisne savjete vozačima, ovoga se puta osvrnula na magljenje stakala. Kako kaže, čak i iskusni vozači koji auto voze više od desetljeća, još uvijek ne znaju pravilnu funkciju određenih tipki u autu. Neke od tih tipki su one za cirkulaciju zraka u autu, piše Net.hr.

Prema njezinim riječima, tijekom vožnje po kiši treba upaliti klimu, stisnuti gumb za unutarnju cirkulaciju i prilagoditi klimu tako da puše u smjeru stakla. Stručnjakinja tvrdi da taj postupak može smanjiti potrošnju goriva, a potencijalno i spasiti život u nekim kritičnim situacijama.

To će osigurati da se staklo ne zamagljuje te se nećete morati zaustavljati kako biste očistili vjetrobransko staklo. Mnogi ispod objave u komentarima pišu da je video vrlo informativan, a neki su priznali da nisu imali pojma ili da jednostavno nisu isprobali ovu metodu pa ne znaju djeluje li.

Guruica za automobile podijelila je i druge korisne savjete za sigurnu vožnju, poput uključivanja vanjske cirkulacije za brzo uklanjanje dima ako netko puši u autu. Također, možete uključiti unutarnju cirkulaciju ako se nalazite u prometnoj gužvi kako biste spriječili nakupljanje ispušnih plinova u automobilu.

“Kad vozite zimi, uključite klimu i pritisnite gumb za vanjsku cirkulaciju”, njezin je savjet.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije