Green Chef Marijana Belošević recept: Spaghetti od tikvica s pestom od rucole

>> Green Chef Marijana Belošević recept: Spaghetti od tikvica s pestom od rucole

Ljudi najčešće zimi jedu previše ugljikohidrata u obliku tjestenine, riže, torti i kolača. Trbusi rastu, vatrica u kaminu gori, daljinski u rukama. Nadamo se da ponekad malo i zaplešete, a možda barem i prošećete malo zimi. No svima nam po zimi fale vitamini, minerali i enzimi.

Pa kako ih najlakše i najbrže unijeti u Vaš organizam u obliku konkretnog jela?

Postoji jedna spravica koja se zove spiralizator sa kojom se za pola minute mogu napraviti spaghetti od raznog povrća. Možete spiralizirati tikvicu, bundevu, pastrnjak, mrkvu, krastavac, ciklu, celer itd. Ako nemate spiralizator, poslužit će i guljač za krumpir kojim ćete dobiti malo šire i malo kraće oblike povrća.

A kako dobiti umak? Pa evo za prvi puta najjednostavniji recept.

U multipraktiku ili blenderu pomiješajte 20 komada oraha s dvije šake rucole. Zatim dodajte malo himalajske soli, malo češnjaka i barem 1 dcl maslinovog ulja. Ako Vam ne želi izblendati dodajte nekoliko žlica vode. Ovo je tradicionalni talijanski pesto koji oni ovako sirov umute u kuhanu tjesteninu. Samo što umjesto oraha koriste pinjole.

Ovo je slika sa umakom od rajčica, ali nisu nam baš u sezoni, pa ću Vam taj recept dati na ljeto.

Nadamo se da ćete bar za večeru svoje tijelo počastiti zdravljem i napraviti nešto od ovih prijedloga.

Spaghette smo rekli da se mogu raditi od različitog povrća, a umaci? Spomenuli smo pesto, šalša umak od rajčica i začinskog svježeg bilja, umak od šampinjona, umaci od avocada s biljem i umaci na bazi indijskih oraščića itd.

Za više informacijama o spravicama, receptima i sirovojedstvu saznajte na Green Chef Marijana Belošević on the road again

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije