Fitness Studio FitLife: Istezanje nakon treninga

Koliko puta ste vježbali, a da na kraju niste napravili istezanje? Istezanje mišića na kraju treninga je izrazito važno učiniti, i vi to dobro znate, ali kada govorimo iskreno, malo koji vježbač rekreativac se drži protokola. Osobito ako trenira sam!

Ovu grešku ne ponavljaju samo rekreativci već i ozbiljni vježbači i sportaši,naravno tu ne govorimo o profesionalnom sportu. Zašto je to tako? Vjerujem da je u pitanju neznanje te nedovoljna informiranost.

Danas ću se posvetiti statičkom istezanju koje najčešće izvodimo na kraju treninga jer želimo da se mišići maksimalno istegnu u stanju mirovanja da bi povećali fleksibilnost, mišićnu snagu, ubrzati oporavak mišića nakon vježbanja jer ćete povećati protok krvi u mišićima, postižete dobru pokretljivost mišića i zglobova, poboljšava držanje te također poboljšava sveukupnu tjelesnu sposobnost.

Iz tog razloga nemojte biti lijeni i istegnite se nakon treniranja, a osobito regiju koju ste najviše gađali. Da bi vam bilo lakše napravila sam nekoliko jednostavnih vježbi istezanja pa se nadam da ćete ih ubuduće ubaciti u svoj trening. Svaki položaj držite od 15 do 60 sekundi u ugodnom zatezanju koje ne smije boljeti.

Vaša trenerica Ivana


Fleksija potkoljenice s rukom na stopalu, pazite da vam je koljeno ispod kuka i da držite ravnotežu. Istežete veliki bedreni mišić.


U položaju iskoraka se spustite trupom prema podu, držeći trup vodoravno s jednom rukom u uzručenju, a drugom na podu. Istežete mišiće leđa.


Piramida, pazite da vam je kralježnica ravna. Istezanje stražnjih tetiva nogu.


U kobra položaju ćete lijepo istegnuti trbušne mišiće samo pazite da su vam ramena daleko od ušiju.


Bočnom fleksijom trupa ćete istegnuti bočnu stranu trupa.


Isprepletite prste iza leđa i zadržite položaj, tako ćete istegnuti prsne mišiće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije