U koje države građani Hrvatske najčešće putuju za Novu godinu?

Nakon Božića stiže Nova godina, a doček iste mnogi ne provode kod kuće ili na otvorenom već na dalekim odredištima. Uz europske metropole, sve je više interesa i za Tajland i Kubu.

Ove će si godine dio Hrvata za blagdane darovati putovanje. U putničkim agencijama za sada su zadovoljni.

“Sada su adventska putovanja aktualna i Hrvati tradicionalno idu i u okolone zemlje, prvenstveno advent u Beču, Salzburgu, Grazu i Klagenfurtu, to su uobičajeni programi”, kazao je Alojzije Pavlović, direktor putničke agencije.

Cijene se kreću od nekoliko stotina pa do 20.000 kuna i više.

“Najviše i najlakše idu aranžmani koji su dvodnevni, trodnevni, za gradove koji su nama najbliži primjerice Sarajevo, Prag ili Beč”, dodaje Pavlović.

Dok neki ne mogu bez snijega, dio će radije uživati u suncu na Balearima, Malti ili Siciliji, a sve su češći zahtjevi za vikend čarter programima.

“Klijenti koji nemaju puno vremena, uzmu si vikend za sebe i najdraže, obiđu jednu destinaciju uz vodiča. U kratkom vremenu vide puno i dožive puno”, istaknula je voditeljica komunikacija turističke agencije Nikolina Frklić.

Puno se očekuje i od last minute aranžmana. Velika je potražnja i za boljim hotelima na Jadranu, a poseban interes vlada za proslavu nove godine na Plitvicama. Već prvog tjedan siječnja na skijanje će tradicionalno krenuti oko 200.000 Hrvata. Agencije tvrde – dobar dio aranžmana već je rasprodan. Pogledajte video prilog:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije