Što djeca vole ili kako im podvaliti zdravo?

>> Što djeca vole ili kako im podvaliti zdravo?

Ma svi već znate da se treba od malena papati zdravo. Ali što je to zdravo? U svakoj obitelji je to ‘zdravo’ drugačije. Neki tvrde da je čak i kravlje mlijeko zdravo. Živimo u 21. stoljeću, sve oko nas brdo informacija a i dalje nas lažu, a mi na žalost prenosimo krive informacije djeci.

Zašto klinci ne vole kelj?

Da li je zdrava piletina puna pjene? Kobasice pune masnoća, torte pune šećera i brašna? I sada izgleda da se sve više i više rađaju djeca koja nisu imuna na sve otrove koja smo im ostavili u vidu zagađenja. Na vanjska zagađenja ne možemo utjecati, no uvijek možemo paziti na ono što unosimo u vlastiti organizam.

I znam da mnogi od Vas ne vole jela od voća i povrća, ali i to smo prenijeli na klince. Jednom mi je jedna gospođa rekla kako ona redovito kuha varivo od kelja, ali da ga maltene jede s gađenjem. I onda se pita zašto klinci ne vole kelj? Jer nije kuhala s ljubavlju, nije unijela energiju ljubavi u proces kuhanja.

E i meni se to jednom desilo. Inače kuham za klince vegetarijanske obroke, pa čak i makrobiotičke s puno ayurvedskih začina i uvijek sve jedu, osim poriluka. Slatko jedu sve sirove slastice. Ali jednom su se njih troje zaželjeli hrenovka. Ja sam ih kuhala s takvim gađenjem i mukom da ih na kraju nitko nije pojeo. Nakon jednog griza, odustali su, nisu im bile fine. I nakon svega mene je pekla savjest. Zašto? Jer sam znala da sam se ja umiješala sa svojim mislima i emocijama i na dodala najnižu i najlošiju vibru friško ubrizgala u hrenovke.

Radionice zdrave prehrane u školi

Mislite da govorim gluposti? Napravite eksperiment kao što sam i ja učinila. Sljedeći puta kad sam skuhala hrenovke promijenila sam ploču. Natjerala sam se misliti najbolje i najljepše misli, unijela sam u njih svu sreću i radost i ljubav koju sam poznavala. Hrenovke su se već pomalo hladile dok sam ja izvodila svoj mali ljubavni ritual. Ali svejedno odjednom su nestale. I još jedna stvar. Klinci su rekli sljedeće: ‘Mama ove mi hrenovke tako griju srce!’ I to je ono što je najbitnije!

U posljednje vrijeme u 3. OŠ Varaždin na izbornoj nastavi ‘Mali Zeleni’ radim klincima smoothije i svi su oduševljeni. Naravno da smo radili i zdravi sladoled od samo dva sastojka, banana i šumsko voće i klinci oduševljeni, fino im je! Pili su svježe iscijeđeni sok od cikle i jabuke i to im je bio najbolji sok ikada! Stvarno, ne zezam. A zašto? Zato što je bilo na okupu mnogo djece i pozitivna energija se uskovitlala i nadodala energiju uzbuđenja i psihologija mase je proradila na najbolji mogući način, pa me mame zovu za recepte. I sada kada Vi ovo čitate mi u školi radimo zdravu Nutellu od lješnjaka i kakaa koju ćemo namazati na bananu!

Video za sladoled je ovdje na 39 minuti:

Metafizika, kvantna fizika, blagoslivljanje jela ili samo rad s ljubavlju. Izaberite, istražujte! Najveća je istina da nije važno što radite i kuhate, već kako i na koji način.

U međuvremenu dok ne istražite i dok ne počnete primjenjivati doista stare mudre savjete vidimo se kod mene na sirovoj slatkoj radionici bez glutena, jaja, mlijeka i šećera što djeca vole ovdje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije