Kako 5 situacija koje su se dogodile u djetinjstvu utječu na odraslu osobu

Istraživanja su pokazala da djetinjstvo ima veliki utjecaj na to kakvi ćemo biti kad odrastemo. Business Insider donosi nekoliko situacija iz djetinjstva koje su vjerojatno ostavile utjecaja na formiranje u odraslu osobu.

1. Odnos s ocem može kasnije utjecati na intimnost s drugima u odrasloj dobi

Studija iz 2007. godine pokazala je da je zdrava veza između oca i djeteta povezana s mogućnošću održavanja intimne veze kasnije u životu.

2. Gledanje televizije kod djece može smanjiti šansu za produktivno učenje

Istraživanja pokazuju da je komunikacija majke i djeteta manje produktivna dok zajedno gledaju televiziju nego kada zajedno čitaju ili se igraju.

3. Seksualno zlostavljanje djece može dovesti do pretilosti u odrasloj dobi

Istraživanja su pokazala da žene koje su kao djeca bile žrtve seksualnog zlostavljanja imaju 27% više šanse za pretilost u odrasloj dobi. Za muškarce ta vjerojatnost iznosi 66 posto.

4. Djeca koja su pretrpjela maltretiranje imaju rizik da u odrasloj dobi budu manje funkcionalna

Istraživanje provedeno prije nekoliko godina pokazalo je da su maltretirana djeca izložena većem riziku oboljenja od depresije i anksioznosti. Isto tako mogu imati smanjen obrazovni razvoj i manje prihode.

5. Djeca koja su zlostavljana mogu biti podložnija razvoju depresije u odrasloj dobi

Studija iz 2011. pokazala je da za odrasle osobe koje su bile zlostavljane u djetinjstvu bilo dvostruko vjerojatnije da će imati problema s depresijom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije