FILO: Pripremite dom za najstrašniju noć u godini

Za svako uređenje doma potrebne su nam dekoracije kao završna faza u uređenju interijera. Dobra dekoracija ne iziskuje visoke troškove, već kreativnost. Prigodnim dekoracijama uoči blagdana u dom unosimo čarobnu atmosferu kojom razbijamo svakodnevnu rutinu. Savjetujemo Vam prilikom kupnje dekoracija odaberete na nešto što možete iskoristiti više sezona te nešto neuobičajeno.

Iako je noć vještica praznik koji se najviše slavi u Americi, pod utjecajem američke filmografije postaje sve više prihvaćen i u ostalim dijelovima svijeta. Noć su vještica slavili i stari Kelti prije 2000 godina kad su slavili dolazak zime i početak nove godine te vjerovali da noć prije dana mrtvih mrtvaci napuštaju svoje grobove i posjećuju svoje obitelji. Zato su strašnim maskama i bukom nastojali preplašiti mrtve članove svoje obitelji

Obilježiti odnosno proslaviti noć vještica i kod nas je postao pravi trend. Donosimo nekoliko ideja kako pripremiti dom za najstrašniju noć u godini.

Umjesto tradicionalnih rezbarenja bundeva ove godine možete ukrasiti prigodne Halloween kutijice od medijapana. Umetanjem lučica u kutijice vaš večernji party postaje zanimljiviji.

Vještice i vještičji šeširi nezaobilazan su simbol Halloweena. Smatra se da je njihova moć najjača upravno na noć vještica. Simbol vještice koja na leti na metli prema mjesecu jedan je od najpoznatijih simbola Halloweena.

Šišmiši su noćne životnije, i smatrane su vještičjim slugama. Vjerovalo se da se vještice mogu preobraziti u životinje poput crnih mačaka, šišmiša i pauka. Viseći šišmiši u vašem domu sigurno neće proći nezapaženo.


Ako niste spretni s rezbarenjem bundeva nabavite viseće bundeve koje možete kombinirati s visećim šišmišima i šeširima.
Bez obzira kupujete li gotove ukrase ili ih samostalno izrađujete savjetujemo vam da unesete dašak svoje osobnosti i da budete originalni i kreativni. Ako vas zanima gdje možete nabaviti ovakve ukrase KLIKNITE OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije