Zadnji Kinezis: Osam centimetara manje u struku, 10 u bokovima, šest u bedru…

Učenje i posao uzeli su maha. Tak to obično bude kad imaš super frendove koji te svako malo pitaju za pomoć ili ti prosljeđuju super oglase za poslove koje nalaze po internetima, a ti imaš studentski ugovor pa su ti poslodavci skloni i ne znaš reći ne. Rezultat toga je da dođeš doma s posla (onog prvog, kao pravog posla) da se brzo najedeš i počneš raditi ovaj drugi posao (koji je ustvari samo kratki projektić, ali je eto baš sad kad ti je na ovom prvom poslu ogromna gužva).

Samo da se ogradim prije nego krenem dalje. Znam da dva posla zvuče ko da se kupam u tisućicama, a šminku skidam s novčanicama od sto, ali samo podsjetnik na onaj studentski ugovor i činjenicu da studenti rade za kikiriki (tek sad sam skužila kak je kikiriki ustvari super za napisati. Kikiriki.). Pored toga trebalo je još i učiti. Učila jesam, naučila nisam (da, pala sam ispit, da odmah objavim ovako, u medijima pa da me više ne pitaju za to (instant asocijacija na Prljavo kazalište: ‘ma kog me boga za tebe pitajuuuuuuu’).

Uglavnom, između svih tih obaveza trebalo je naći vremena za tri odlaska u teretanu. Moj odlazak u Kinezis u ponedjeljak je rezultiral neodlaskom, isto ko i srijeda, a i petak. Priznajem, zeznula sam cijeli tjedan. Nula dana vježbanja. U petak kad me počela malo loviti panika jer, ‘Isuse, kaj budem napisala u ponedjeljak?? Pa nebrem lagati! Kaj budem rekla??’ sam došla do jednog jako zanimljivog otkrića. Moje otkriće je: IMAM SUPER TRENERA!

Zakaj imam super trenera? Zato jer Nikola, taj moj super trener, priča samnom i prijeti mi štapom (ok, iskreno mislim da se šali, ali svejedno sam radila najdublji čučanj ikad i to u tri serije, 20 ponavljanja). I kaj se dogodi nakon kaj Nikola mjesec dana priča samnom i prijeti štapom? Dogodi se to da imaš Nikolu urezanog u savijest i nebreš ga više isključiti. Kaj to znači? To znači da odeš u pekaru i hoćeš kupiti burek, ali ga ne kupiš nego kupiš nekaj kaj nije tak masno jer ti je Nikola u glavi koji ti veli da burek možda nije dobra ideja.

To znači da nakon sto sati rada hoćeš ići spavati, ali ne odeš spavati jer ti Nikola u glavi veli da bi mogla napraviti barem dvije serije čučnjeva i par puta po pol minute izdržaja. To znači da možda baš hoćeš za večeru pojesti četiri kile pomfrija, ali pojedeš nektarinu jer bi Nikola u tvojoj glavi bil puno sretniji s tom nektarinom. To znači imati dobrog trenera. To znači da čak i kad tjedan dana nisi ni blizu teretani i dalje u glavi imaš drill jer znaš da ga moraš imati jer je to stvarno za tvoje dobro.

Kaj se dogodi kad tjedan dana vježbaš i jedeš s Nikolom u glavi? Dogode se neke baš dobre stvari. Recimo, dogodi se to da nađeš papirić s mjerama. Jedna od stvari koje ljudi oko mene znaju o meni je da sve zapisujem i da imam tisuću papirića i blokića. Druga stvar je da kad nekaj zapisujem, uvijek pored toga stavim datum, ne znam iz kojeg razloga, ali navika. E pa tak sam ja sad našla papirić od prije mjesec i dva dana. Odnosno pet dana prije nego sam krenula u Kinezis. Na tom papiriću sam zapisala svoje mjere (koje vam sad ne budem rekla jer su velike pa budu vas zbunile jer sigurno očekujete 90-60-90). Jučer ujutro, nakon pronalaska tog papirića s malo straha krenula sam se mjeriti. Znam da vaga pokazuje nekakve pomake, ali i dalje sam uvjerena da se sve radi o nekakvoj vodi ili sreći, a centimetri ne lažu.

E pa centimetri govore sljedeće: osam centimetara manje u struku, 10 centimetara manje u bokovima, šest centimetara manje u bedru i tri centimetra manje u nadlaktici. Sve to u mjesec dana. Ne znam za vas, ali ja sam zadovoljna. Zamislite te brojke ponovljene svaki mjesec I tak jedno 3-4 mjeseca. Kinezis, hvala ti! Nikola I Andrija, dečki zakon ste!

Obećajem da u budućnosti držim leđa ravna kad radim čučanj I koljena guram van, a kod trbušnjaka svijesno stišćem mišiće jer znam da je to 90% posla. Obećajem da to znam!

Moj probni mjesec u Kinezisu je gotov, kaj znači da me od idućeg tjedna čekaju neke nove zabave i zanimljivosti. Također, ako možda imate neku ideju za mene, slobodno mi ju došapnite u neki inbox ili komentar jer vjerujem da je puno glava pametnije od jedne, a meni ideja nikad previše. Ukratko, ako ste čuli za neku super dijetu, a malo ste skeptični, recite; ako ste čuli za neki način vježbanja, a niste sigurni bi li probali ili ne, šapnite i ja skačem. Spremna sam za nove pothvate, a ako mi iduća ideja uspije, pišem vam o njoj idući tjedan. Na papirić s novim centimetrima stavljam današnji datum i veselim se idućem mjerenju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije