Wo-man Art: 6pack workout

Danas vas čeka izazov zvan “čelični trbušni mišići”. Trening je osmišljen kao kružni trening s ukupno sedam vježbi koje radite jednu za drugom te tako činite jedan krug, ukupno napravite 6 krugova s pauzom između od 60sec.

Work/rest intervali (rad/odmor) – 60:15sec


V-ups vježbu izvodite tako da iz ležećeg položaja istovremeno podižete trup i noge u sjedeći položaj. Aktivacija m.rectus abdominis –pravog trbušnog mišića.


Unilateralnu sklopku izvodite tako da dijagonalno krećete rukama prema suprotnoj nozi koju podižete zajedno s trupom u sjedeći položaj dok je druga noga na podu. Aktivacija m.rectus abdominis –pravog trbušnog mišića, te mišiće m.obliques internus i externus abdominis -kose (bočne) trbušne mišiće.


Naizmjenično podizanje ruke u položaju planka u uporu na šakama. Zdjelica se ne bi smjela ljuljati te bi trebala biti stalno u istom položaju, u neutralu. Aktivacija mišića core-a.


Podizanje trupa u sjedeći položaj na pogrčene noge. Aktivacija m.rectus abdominis –pravog trbušnog mišića.


Naizmjenična rotacija trupa prema suprotnoj pogrčenoj nozi, ruke iza glave i laktovi otvoreni. Aktivacija m.obliques internus i externus abdominis-kosih (bočnih) trbušnih mišića.


Kratko podizanje trupa s pruženim nogama. Aktivacija m.rectus abdominis –pravog trbušnog mišića.


Plank izdržaj u uporu na laktovima. Aktivacija mišića core-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije