Pravilna pohrana ostataka hrane izuzetno je bitna kako ne biste narušili vaše zdravlje.
Gotovo nakon svakog ručka ostane hrane koja se sprema za idući
dan. Ostat će dobra za konzumaciju samo ako je pravilno
pohranjena. Za neke ljude omotavanje hrane u aluminijsku foliju
najlakši je način za pohranu hrane, ali to je i način kojim biste
si mogli ugroziti zdravlje, piše
msn.com.
Neke bakterije proizvode toksične tvari koje ne mogu biti
uništene kuhanjem na velikim temperaturama. Pa tako, ako se hrana
ostavi na sobnoj temperaturi, bakterije se razmnožavaju. Kao što
i mi trebamo kisik da bismo živjeli, bakterije trebaju kisik
da bi se razvijale i razmnožavale.
Korištenje aluminijske folije nije dobro za pohranu hrane jer
aluminijska folija ne sprečava ulazak zraka. To znači da
bakterije dobivaju zrak i nastavljaju se razmnožavati, a
hrana se kvari i više nije dobra za konzumaciju.
Kako biste spriječili kvarenje hrane, najbolje bi bilo hranu
spremiti u plastične posude s poklopcem kako biste osigurali
da zrak ne ulazi u vaše jelo.
Također je bitno da hranu spremite u hladnjak najmanje dva
sata nakon pripreme. Ako vaša hrana stoji dulje od dva sata na
sobnoj temperaturi, to je idealna prilika za razvoj bakterija.