Jednostavna greška koja vam može zauvijek uništiti tavu.
Možda se čini logično oprati vaše tave čim ste završili s
kuhanjem kako se ostatak hrane ne bi stvrdnuo i skorio, ali to
zapravo nije dobro. Stavljanje vruće tave pod vodu ima više
negativnih posljedica koje će vam uništiti tavu zauvijek, piše
mashed.com.
Ako ste ikad imali tavu koja nije mogla stajati ravno na
plameniku, nego je ‘plesala’ i padala, imate problema s
iskrivljenom tavom.
skrivljenje tave pojavljuje se zbog termičkog šoka koji se dogodi
kada vruću tavu stavite pod mlaku ili hladnu vodu. Također, na
tavi se mogu pojaviti toplija i hladnija mjesta zbog kojih
kuhanje neće biti ravnomjerno.
Trebali biste svoje tave ostaviti da se ohlade do sobne
temperature prije nego što ju operete. Ako vam na dnu ostane
zalijepljena hrana, kada se tava ohladi možete natočiti vode
i deterdženta za pranje suđa te ostavite nekoliko minuta da se to
razgradi.
Najvažnije je da vam dno tave ostane ravno kako ne bi došlo do
padanja s plamenika i mogućih ozljeda, ali i da ne biste
svakih nekoliko mjeseci morali kupovati novo posuđe.