koristan savjet

Super trik s kojim ćete jednostavno očistiti zagorene posude za pečenje

Posuđe je katkada teško očistiti, pogotovo kada je riječ o naslagama masnoće i zagorene hrane, ali postoji odličan trik.

Bez obzira na to koliko se trudite održavati posude za pečenje,
uvijek na kraju ostanu mrlje,
a zagorene ostatke hrane teško je
skinuti. Britanski
mirror.co.uk
prenosi odličan trik kako očistiti i
najtvrdokornije mrlje u samo pet koraka.

Prvo uzmite svoj prljavi lim za pečenje i napunite ga
kipućom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga
ispraznite, ali nemojte ga sušiti. Zatim na dno posude naspite
sodu bikarbonu, pogotovo na dijelove na kojima su ostali ostaci
hrane ili je lim zagoren. Zapamtite da to treba biti soda
bikarbona, a ne prašak za pecivo jer je puno jača.

Na sodu bikarbonu dodajte sloj soli – najbolji je
odabir krupna morska sol. Zatim u praznu bocu s raspršivačem
ulijte bijeli ili jabučni ocat te ga poprskajte po posudi. Kada
se krenu raditi mjehurići, znat ćete da kreće djelovati. Na
kraju uzmite vlažnu spužvicu ili metalnu mrežicu te
dobro oribajte posudu za pečenje, kao i sve mrlje i prljavštinu
koje se na njoj nalaze.

Za vrijeme ribanja primijetit ćete da se stvaraju mjehurići, a
nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za
pečenje i spremni ste za ponovno korištenje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije