Znanstvenici su otkrili da postoji poveznica između konzumiranja čokolade i smanjenja rizika od bolesti srca.
Europsko kardiološko društvo objavilo je rezultate svog
istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 336 000 ljudi, a koje
se bavilo pitanjem postoji li poveznica između jedenja čokolade i
smanjenja rizika od srčanih bolesti, prenosi LADBible.
Rezultati su otkrili – da, čokolada ima pozitivne učinke na
zdravlje, a jedan od njih je povezan i s bolestima srca! Ipak, to
ne znači da možete jesti ogromne količine svakodnevno. Autor
istraživanja dr. Chayakrit Krittanawong rekao
je:
‘Rezultati prijašnjih istraživanja pokazali su da čokolada ima
pozitivan utjecaj na snižavanje krvnog tlaka, a sada smo htjeli
vidjeti može li spriječiti i neke bolesti. Analizirali smo
rezultate šest istraživanja kroz 50 godina. Čokolada sadrži
nutritivna svojstva koja su dobra za srce poput ksantina,
polifenola i stearinske kiseline.’
Preporučuje se konzumiranje nekoliko puta tjedno, a dobra vijesti
je da nije određeno koja vrsta čokolade je najbolja, pa tako
možete sami birati.