Ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga.
Jabuke su popularna namirnica tijekom cijele godine, a pogotovo u
jesen kada su najzrelije i najukusnije. Iako mogu stajati duže od
nekog drugog voća, jabuke bi isto trebalo čuvati posebnom metodom
kako bi bile svježe i sočne, prenosi
Real Simple.
Do preranog kvarenja može dovesti pospremanje jabuka blizu drugog
voća. Nakuplja se plin etilen koji ubrzava kvarenje, pa bi
bilo najbolje držati ih podalje od recimo banana i grožđa.
Taj proces usporit će i niska temperatura, pa ako svoje jabuke ne
planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na
kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature
te mrak i vlaga.
Ladica vašeg hladnjaka idealna je – tamo će jabuke trajat oko dva
do tri tjedna. Ako nemate mjesta u ladicama, možete slobodno
zamotati jabuke i držati ih u podrumu ili garaži.