Zamrzavanjem ćete uštedjeti i novac - jer nećete ići u trgovinu po limune svaki put kada vam treba samo malo naribane kore.
Nakon što iscijedite limun za limunadu, neki kolač ili
miješani voćni sok, vjerojatno svu koru skupite i bacite u smeće.
Šteta, jer ona može stajati i čekati da je iskoristite na razne
načine.
Korisnik Reddita koji se krije iza imena @ehp29, nedavno je
napisao objavu kako mu se često dogodi da koru od limuna baci, a
onda mu vrlo brzo zatreba za kuhanje.
‘Neda mi se ići u trgovinu po limun kada mi zatreba samo malo
korice, pa sam otkrio super trik. Kada iscijedim limun za
limunadu, sve kore spremim u zamrzivač i izvadim onda
kada mi zatrebaju. Korica super podnosi zamrzavanje, ne
mijenja teksturu ni okus, a ni ne zauzima puno mjesta u
zamrzivaču. Vjerujem da se isto ponašaju limeta i naranča.’
Još jedna prednost zamrzavanja je lakše ribanje jednom kada
je korica tvrđa, prenosi Lifehacker.