Osim avokada, istom metodom brzo će omekšati i zelene banane.
Žena je oduševila društvene mreže nakon što je podijelila
genijalan savjet za omekšavanje avokada i sazrijevanje banana
koristeći samo papirnatu vrećicu.
Veronica Cannady iz New Yorka tvrdi da je otkrila jednostavan
trik za ubrzavanje procesa zrenja, što ponekad može trajati više
od tjedan dana, a sve što trebate učiniti je staviti voće u smeđu
vrećicu i čuvati ga na tamnom mjestu dva dana.
“Mrzim čekati da avokado omekša i znala sam da mora postojati
bolji način. Avokado ima hormon zvan etilen koji se javlja u voću
i potiče njihovo sazrijevanje. Stavljanje avokada u smeđu vrećicu
uzrokuje da etilen ostane zarobljen. Avokado stavite u papirnatu
vrećicu i stavite ga negdje na tamno mjesto, najbolje je pećnica
ili mikrovalna pećnica. Nema više tjednima čekanja na zreli
avokado”, objasnila je za Mirror.
U videu podijeljenom na TikToku pokazala je kako stavlja jedan
avokado i jednu bananu u papirnatu vrećice te ih zatvara u
pećnicu, Tako će avokado brzo omekšati, a sama banana će sazreti
te postati slatka.